Nejlepší srpen mého života

Byl to čtvrtek 22. srpna 2013. Seděla jsem v ordinaci na pravidelné kontrole v porodnici v Neratovicích (vyhlášené porodnici, kterou jsem si nakonec pro porod vybrala). Venku bylo přes 30 stupňů a já už týden nemyslela na nic jiného než na to, že už chci rodit. “Jste ve 38 týdnu a na porod to rozhodně nevypadá. Počítejte, že to spíš bude až po termínu.” Hmmm. Takže v září. Čau.
Nejlepší srpen mého života

V pátek 23. srpna 2013 jsme tedy s mým mužem vyrazili užít si letní víkend na Lipí, do malé vesničky u Náchoda, k rodinnému příteli. “Jdeme na pivo!” volal na nás jen co jsme vylezli z auta. A tak popíjíme pivo (já bohužel nealkoholické), v horku sotva lapáme po dechu a já nemůžu vyhnat z hlavy myšlenku na to, jak moc už bych chtěla rodit. Honí mně mlsná. “Pane vrchní, dám si tu pálivou thajskou polévku,” objednávám si. Neslyšela jsem náhodou někde o tom, že pálivé jídlo přivolává porod?

V sobotu 24. srpna 2013 jsem se vzbudila se špatnou náladou. Venku je pořád horko a já pořád ještě nerodím. Chjoo. Jdu si zase lehnout zpátky do postele. Ostatně v posledních dnech je to moje nejoblíbenější místo. Cítím se divně. Bolí mě břicho. Zase poslíčci? Ne, rodím! Pane Bože, jakto? Já nechci….. Začínám lehce panikařit. “Do Neratovic vás už nepustíme, je to dost dlouhá cesta,” oznámili mi po kontrole v Náchodské porodnici. Ale co můj porodní plán? A co moje objednaná dula? Všechno je jinak! Jsem na porodním sále, s velkou výřivou vanou (kterou už za chvíli velmi ráda využiju), celá bolavá, drtím ruku svého muže a raději bych nebyla. “Odtud je nejhezčí pohled na Náchodský zámek,” snaží se mě rozptýlit porodní asistentka.

V neděli 25. srpna 2013, ráno, se narodila. Moje. Krásná. Adinka! Neplánovaně Náchoďačka. Tak maličká, že jsem se jí bála vzít do ruky. Tak roztomilá, že jsem začala ronit krodýlí slzy. Už byla se mnou. A já s ní. A můj život najednou dostal smysl. Být mámou je totiž to nejlepší na světě. Nemyslíte? A tak srpen už prostě navěky bude patřit jí. No vlastně i září a říjen. Vlastně celý rok. A celý život!

Protože časopis tvoříme nejen pro vás, ale i o vás, budeme rádi, když nám i vy budete posílat své porodní příběhy, fotky svých dětí  i fotky Vás samotných. Módu totiž nechceme fotit na modelkách, ale na opravdových matkách a jejich dětech. Pište, foťte a facebookujte! Těšíme se na Vás.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články