Nechcete být po návštěvě restaurace cítit kouřem? Víme, jak na to!

Také máte občas problém najít se svými ratolestmi podnik, kde se nekouří? Pak jistě oceníte novou  službu vytvořenou právě pro vás!
Nechcete být po návštěvě restaurace cítit kouřem? Víme, jak na to!

Provozovateli bezplatné služby pro desetitisíce majitelů podniků i uživatele, kteří sami na aktuálnosti údajů aktivně spolupracují, jsou Karolína a František Matějkovi z Mostu. „Jsme rádi, že to má úspěch. Každou chvíli jsme byli postaveni před situaci, kdy jsme naráželi na dveře různých podniků, abychom teprve u nich zjistili, že se zrovna tam kouří, zatímco jsme měli děti s sebou. Nebo naopak nekouří, když jsme chtěli s přáteli zajít na kávu nebo na večeři a k tomu si zapálit,“ říkají manželé Matějkovi.

Služba je primárně určena pro všechny rodiče v České republice, ale už po prvním měsíci
provozovatelé přemýšlí nad jejím rozšířením do zahraničí. Web je plnohodnotně k dispozici v pěti jazycích. „Z české republiky vyjíždějí lidé za prací i na dovolenou pryč a v každé zemi je jiná legislativa v oblasti nekouření. Předpokládáme, že službu budou nakonec využívat nejen obyvatelé ostatních evropských států u nich doma, nebo při turistických cestách k nám, ale zejména naši občané při cestách do ostatních zemí. Svým způsobem jde o podobnou interakci uživatelů jako při geocachingu, ale my k tomu kromě pocitu z nalezení cíle přidáváme i každodenní užitečnost,“ dodávají s úsměvem manželé Matějkovi s dětmi kolem sebe.

Webová služba je umístěna na adresách www.kdesekouri.cz a www.kdesenekouri.cz, aby si uživatelé mohli vybrat, byť se stejným obsahem, podle svých osobních preferencí. Na webu lze nejen vyhledat desetitisíce různých druhů podniků, jako jsou restaurace, bary, vinárny, hotely, penziony, motoresty, nebo čerpací stanice či cukrárny v České republice, nebo i první podobné vlaštovky v Polsku a na Slovensku, ale i bezplatně zadat nový podnik, nebo stáhnout aplikaci pro mobilní telefony.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články