Nebuďte k imunitě imunní

A zase vám připomínáme, i když opravdu nechceme, že za chvíli tu je škola a školka a s nimi všechny ty rýmy, chřipky a vůbec nápor na imunitu dítěte. Máme pro vás tip, jak se na všechno tohle připravit.
Nebuďte k imunitě imunní

Mnohaleté rodičovské zkušenosti praví, že dítě po nástupu do školky první půlrok prostoná. Pobyt v kolektivu je zkouška pro obranyschopnost organismu a neplatí to jen pro čerstvé školkáčky, ale i pro starší děti. Teď je tedy ten správný čas, kdy se pustit do posilování imunity. A vezmeme to pěkně podle nejnovějšího trendu – tedy s probiotiky přes zažívání. „Trávicí soustava je místem, kterým do těla pronikají nejrůznější škodlivé látky včetně bakterií, virů či mikrobů. Pokud je ale ve střevech dostatek prospěšných bakterií, které se starají o rovnováhu střevní mikroflóry, jsou schopny zabránit osídlení střevní sliznice nežádoucími mikroorganismy, a minimalizovat tak riziko infekcí a nemocí," vysvětluje pediatr a alergolog Milan Matulka. Podle odborníků se dokonce až 70 % imunity nachází ve střevech. Schopnost těla odolávat nemocem jde tedy ruku v ruce se stavem trávicího traktu.

Kouzelné bakterie

K harmonizaci trávicí soustavy jsou ideální probiotické bakterie Lactobacillus reuteri Protectis původně izolované z mateřského mléka. Jejich prospěšnost je navíc násobena tím, že produkují reuterin, což je unikátní látka s antimikrobiálním účinkem. „Mléčné bakterie Lactobacillus reuteri Protectis podávané v kapkách se dostávají do střev živé a při osidlování střevní sliznice eliminují množení škodlivých mikroorganismů a naopak napomáhají růstu tělu prospěšných bakterií. Podporují správné složení střevní mikroflóry, a tím vytvářejí ideální prostředí v celém trávicím traktu, a zvyšují tak jeho odolnost vůči infekcím," dodává doktor Matulka. U dětí je nejvhodnější podávat tento probiotický kmen v kapkách BioGaia ProTectis, které doporučuje Česká pediatrická společnost. Kromě preventivního podávání pomáhá bakterie zkrátit dobu trvání akutního průjmu, prospívá při zácpě a zmírňuje nežádoucí účinky antibiotik. A pozor, v návaznosti na náš nedávný článek o kojeneckých kolikách, které umějí pořádně potrápit, dodáváme, že kapky s bakterií Lactobacillus reuteri Protectis dokážou ulevit i v těchto případech. Kapky jsou vhodné pro děti od prvního měsíce života i pro těhotné ženy.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články