Narodí se ONA, nebo ON?

Někdo důvěřuje vědě, někdo intuici, jiný dá na babské rady. Ač existuje spousta návodů na početí kluka a holky, moderní rodiče se spoléhají hlavně na sdělení lékaře.
Narodí se ONA, nebo ON?

Na základě velkého 3D ultrazvukového vyšetření, které se provádí většinou v 16. týdnu těhotenství, už většinou lékař určí, jakého pohlaví dítě je. Tedy pokud si miminko právě nehraje na schovávanou. A pokud se nechcete nechat překvapit.

Jenže pozor! Existují případy, kdy se rodiče chystali na narození kluka a k jejich velkému překvapení se narodila holčička (ze stoprocentního bimbáska se vyklubala pupeční šňůra), a naopak. Jestliže nemusíte ze zdravotních důvodů absolvovat vyšetření plodové vody, které dokáže stanovit pohlaví dítěte se stoprocentní jistotou, počítejte raději i s druhou variantou. Anebo se pojistěte babskými radami.

Návody versus věda
Dnes už pohlaví dítěte nehraje pro rodinu tak závažnou roli jako dřív. Pro naše předky byl faktor zachování rodu podstatný, proto se tradovaly recepty, jak ovlivnit a určit pohlaví dítěte.  Co o možnosti „vyrobit “svému dítěti vysněné pohlaví míní MUDr. Obdržálková?

„Fakticky není možné při přirozeném početí ovlivnit pohlaví dítěte. Hypotéz, na základě jakých kritérií je do vajíčka přijata ta daná spermie, je více, a stále jsou předmětem vědeckého bádání. Laické metody a snahy o ovlivnění pohlaví dítěte jsou různé – pohlavní styk před ovulací pro početí holčičky a v době ovulace a po pro početí chlapečka, sedmileté cykly obměny krve, astrologické a jiné výpočty mají velice různorodou účinnost a nelze je brát jako spolehlivé. A myslím, že je to tak dobře, neboť z historie známe několik zkušeností, kdy lidé selektovali a upřednostňovali určité pohlaví a nikdy to nebylo lidstvu k dobru,“ říká lékařka.

Koho vlastně nosím?
Tak na to taky existuje mnoho spolehlivých rad. Holčičky berou krásu, naopak čekáte-li chlapečka, měla byste mít čistou pleť a lesklé vlasy. Můžete taky zkoušet houpat nad bříškem prstýnkem – nad holčičkou se roztočí. Jste v prvním trimestru a trpíte děsivými nevolnostmi? Zřejmě nosíte dívenku. Povšimla jste si na sobě asymetrie prsou? Větší levé prso – narodí se holčička, větší pravé prso – máte kluka. Pokud vás bolí v těhotenství stoličky, je to tím, že nosíte holčinu. Pokud vás bolí řezáky nebo špičáky, těšte se na chlapáka. Taky se říká, že pohlaví dítěte prozradí těhotenské chutě. Utloukla byste se poslaném uzeném mase nebo šunce? To zařídil váš chlapeček. Holčička vás zase zve na ovocné džusy, ovoce a sladkosti. 
Špičaté bříško znamená, že nosíte syna, v širokém a oblém břiše bydlí dcera.

Tvar bříška
U bříška, hlavního rysu těhotných, se ještě zastavme. Tušíme, že pohlaví dítěte na něj ve skutečnosti vliv nemá. Co tedy vlastně určuje, jestli bude bříško v druhém a třetím trimestru spíš oblé, nebo ostře vystouplé? „Tvar bříška těhotné maminky je individuální záležitost, stejně jako je jedinečná žena sama a její těhotenství,“ popisuje MUDr. Obdržálková. „Je ovlivněn postavou ženy, zda je drobná a malá, nebo vysoká a pevnější. Záleží i na tom, jak prostornou má žena pánev, jaké má držení těla, jak moc je posílená a zpevněná břišní stěna, která se s rostoucím těhotenstvím vyklenuje. Tvar a velikost bříška také záleží na množství plodové vody a poloze a velikosti miminka v bříšku. Každé těhotné bříško je krásné a měli bychom k němu a k jeho nositelce přistupovat s nesmírnou úctou.“

Máte už tip?
Milé (budoucí) maminky, máte svůj tajný tip na obyvatele vaší dělohy? Když se vaše přání nebo tušení vyplní, radujte se z vaší skvělé intuice. Když se vám vaše přání nebo tušení nevyplní, radujte se taky. Z krásného překvapení, které vám život nachystal. Z vašeho dítěte, které dá všemu nový smysl.

„Zaručené“ cesty ke splněnému přání
Pokud se do pochvy vloží citron nebo se vypláchne octovým roztokem, narodí se holčička, pokud se vypláchne roztokem jedlé sody (zásadité prostředí), narodí se chlapeček. (Tyto praktiky gynekologové nedoporučují!)
Strava bohatá na sodík a draslík podporuje narození syna, lehčí strava bohatá na vápník a hořčík nahrává spíše holčičkám. (Podle jedné studie se vegetariánkám prokazatelně rodí více holčiček.)
Pokud před pohlavním stykem vypijete sklenku červeného vína, narodí se vám holčička.
Pokud má žena při souloži hlavu otočenou k severu, narodí se kluk. Když k jihu, tak holčička.
Je-li měsíc při početí dítěte ve znamení Berana, Blíženců, Lva, Váhy, Střelce nebo Vodnáře, narodí se kluk. (Pozici měsíce určíte pomocí lunárního kalendáře.)
V sudých dnech počnete holčičku, v lichých dnech chlapečka.
Podle teorie, že se každých sedm let v člověku obnovuje krev, bude dítě stejného pohlaví jako rodič, jehož krev je v době početí mladší (čerstvější). Věkový rozdíl mezi partnery musí být minimálně dva roky.
Chcete-li holčičku, snažte se tři až čtyři dny před ovulací, chcete-li chlapečka, načasujte soulož na den ovulace. Mužské spermie jsou totiž rychlejší, ale taky rychleji zahynou.
Jestliže dojde k ejakulaci hluboko v pochvě, narodí se syn, jestliže na kraji, narodí se holčička.

Cizokrajné pikanterie:
Řecký filozof Aristoteles se domníval, že ze semena z pravého varlete se narodí chlapeček, ze semena z levého varlete dívka. Proto doporučoval, aby si muž před souloží ono nežádoucí varle podvázal.
V Africe měli ještě zajímavější fintu: pokud zavěsil muž kalhoty napravo od postele a souložil v holínkách, zplodil pár syna.
V Egyptě za vlády faraóna Ramsese II. poznávali pohlaví očekávaného dítěte tak, že se těhotná žena vymočila na obilná zrna ječmene a pšenice. Vyklíčila-li rychleji pšenice, čekala syna.

Převzato z časopisu Betynka.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články