Nákup a prodej použitých věcí na internetu: Jak na to?

Pokud máte děti, pak jste pravděpodobně na internetu již nějaké použité oblečení nebo vybavení do pokojíčku pořídila. Pokud miminko teprve čekáte, možná při vysokých cenách nového zboží o věcech z druhé ruky přemýšlíte.
Nákup a prodej použitých věcí na internetu: Jak na to?

Na co si dát při nákupu použitého zboží na internetu pozor a jak naopak co nejlépe prodat zboží, které již nepotřebujete a které by přitom mohlo udělat radost někomu dalšímu? Ve spolupráci s inzertním portálem jsme pro vás připravili několik rad a tipů.

Dětského zboží je na internetu nespočet
Kategorie s dětským zbožím je na internetu druhá nejpočetnější. Seženete zde opravdu skoro všechno, od plínek po kočárky nebo dětský nábytek. Při koupi použitého zboží navíc můžete hodně ušetřit. „Maminky často prodávají například použité dupačky, které jejich dítko nosilo jen pár týdnů,“ říká Jana Juříková z portálu SpěcháTo.cz a radí: „Při nákupu si zboží prohlédněte. Pokud se vám zdá, že na fotkách není všechno dobře vidět, klidně prodejci napište e-mail a požádejte ho o další popis nebo fotografie.“

Podaří se mi zboží prodat?
Samotné vystavení zboží na internetu není žádná věda. Předmět jen vyfotíte, popíšete, určitě cenu a internetové stránky, na kterých budete prodávat, vás navedou, jak inzerát vystavit. Protože inzerátů je na internetu mnoho, dejte si s podobou inzerátu práci a snažte se jím zaujmout. Jana Juříková radí: „Zboží pořádně popište a přidejte také vhodné fotografie, na kterých nic nezatajíte.“ Ani cena by neměla kupující odradit.

Tip pro vás:
Nejvíce inzerátů nabízejí obyvatelé velkých měst – Prahy, Brna, Ostravy, Plzně nebo Českých Budějovic. Na portálu SpěcháTo.cz můžete využít řazení inzerátů podle regionů. Snadno tak najdete, jaké zboží lidé nabízejí ve vašem okolí, můžete si proto rychle domluvit osobní odběr a ušetřit za poštovné.

Jak by se měl chovat úspěšný prodejce?
1. Vytvořte jasný popis a přidejte vhodné fotografie produktu, který prodáváte.
2. Přidejte několik možností kontaktu, sdílejte odkazy na vaši inzerci.
3. Zvolte atraktivní cenu.
4. Buďte milí a přátelští při vyjednávání s potenciálním kupujícím.
5. Vždy umožněte osobní odběr – jako prodávající tím zvýšíte svoji důvěryhodnost.

Jak by se měl chovat kupující?
1. Používejte vyhledávání a různé možnosti zobrazení výpisu kategorií.
2. Vyhledávejte nejlepší nabídky – abyste je získali první, používejte nastavení upozornění.
3. Zkontrolujte všechny detaily transakce, můžete požádat o zaslání více obrázků.
4. Respektujte čas prodejce, v korespondenci buďte slušní.
5.  Při nákupu na inzertních serverech nikdy neposílejte peníze předem. Vždy se pokuste sejít s prodejcem osobně.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články