Můžou za to spermie

Kluk, nebo holka? Přesné naplánování pohlaví nenarozeného potomka je sázkou do loterie.
Můžou za to spermie
Zda se narodí děvčátko či chlapec, se rozhoduje ve chvíli oplození. Spolehlivé vědecké návody na to, jak ovlivnit pohlaví dítěte, však neexistují. Proto pokud si přejete alespoň trochu zapůsobit na zplození vašeho budoucího dítěte, nechejte se inspirovat následujícími informacemi, jež pocházejí z lékařského i laického prostředí.

Nevyzpytatelné chromozomy
Lidské dědičné informace mužů a žen jsou zapsány v pohlavních buňkách. Každá z nich obsahuje třiadvacet chromozomů. To je správný počet pro dobrý vývoj nového lidského života. Každý z chromozomů je navíc nositelem tisíce genů a dítě dědí jejich polovinu od matky a druhou od otce. Z 23 chromozomů v pohlavní buňce je jen jeden, který určuje pohlaví potomka. Tento řekněme třiadvacátý chromozom obsažený ve vajíčku si vždy říká X a nese genetickou informaci vedoucí ke vzniku ženského pohlaví. Zato spermie sice na první pohled vypadají všechny stejně, ale polovina jich nese chromozom X, který po spojení s vajíčkem vždy vede ke vzniku holčičky. Naproti tomu „ypsilonové“ spermie zplodí budoucí chlapečky. Vznik pohlaví tedy zcela určují oplodňující spermie.

Přesné plány
Pokud si přejete děvčátko, naplánujte oplozující soulož 2 až 3 dny před ovulačním termínem, protože spermie s chromozomem X déle přežívají, jsou pomalejší a žijí déle než spermie „ypsilonové“. Před ovulací byste měli mít také častěji pohlavní styk, protože tím se v ejakulátu sníží počet spermií s chromozomem Y. Má-li být miminkem chlapec, k oplodnění by mělo dojít v den ovulace nebo těsně po ní. Před plánovaným početím chlapečka byste také měli být zdrženlivější, aby se v ejakulátu zvýšil počet vzácných spermií Y. Babské rady také říkají, že pohlaví se může ovlivnit čtvrt roku před otěhotněním stravou, jakou žena konzumuje. Pokud žena jí kyselinotvorné potraviny, tzn. vaječné bílky, piškotové těsto, banány, meruňky, narodí se spíše chlapec. Pakliže si přeje mít holčičku, jí spíše stravu zásaditého složení - čokoládu, jáhly, mrkev.

Historické pověry
Vyzkoušejte také trik s prstýnkem. Navlékněte ho na provázek a držte pravou rukou nad levou. Pokud se prstýnek rozkýve sem a tam, narodí se kluk. Pokud se roztočí budete mít holku. Máte-li již nějaké děti doma, ukáže vám nejdříve současné a až pak budoucí. Pakliže jste právě těhotná, pohlaví se prý pozná podle vaší krásy. Ženy čekající holčičku prý krásu pozbývají a naopak. I rostoucí bříško napoví. Chlapeček prý roste dopředu a bříško s děvčetem se rozlévá do stran. Pro úspěšné oplodnění však raději nepřemýšlejte o pověrách a zkoušejte s partnerem své štěstí každý den.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články