Miminka v rodičovské posteli? Vědci říkají ne!


Nových komentářů: 6 Zobrazit bez stromu
Tereza Odstrčilová | 29. 1. 2016 22:16
Prosím o odkaz na výzkum, ze kterého čerpáte informace. Ráda bych se podívala na design výzkumu, ze kterého lze zjistit 5x vyšší riziko syndr.náhlého úmrtí.
lékařka | 24. 8. 2018 21:51
Bohužel je to tak. Nikdy nezapomenu na ta mrtvá miminka z pitevny na lékařské fakultě, kdy nám přednosta soudního lékařství říkal, že bohužel převážná většina náhlých úmrtí dítěte u miminek, která pitval, měla jeden společný faktor - v okamžiku úmrtí ležela na bříšku bez dohledu rodičů, nebo spala s rodiči v posteli. Takže studie nestudie, je to prostě smutná praxe :'(
amia | 25. 8. 2018 20:59
TO je zajímavé, předtím zase vyšla studie, kdy zjistili, že miminka se s rodiči v posteli učí lépe dýchat podle dechu rodičů... .
amia | 25. 8. 2018 21:01
a taky mohli dodat, že v Japonsku posunuli očkování a taky se jim snížilo náhlé úmrtí..ale to se v těchto časopisech asi říct nesmí..
Lískulka | 26. 8. 2018 12:15
Studie nestudie, já bych se bála, že dítě ve své posteli ve spánku zalehnu. Jen jednou jsem držela syna vedle sebe, v porodnici na posteli. A na chvíli jsem usnula. Pak ta hrůza, že jsem ho mohla udusit i jen mou rukou položenou přes jeho hrudník! Nikdy víc jsem to neopakovala. Obě děti spaly ve svých postýlkách.
Eva | 27. 8. 2018 15:49
Podle mě jsou všechny ty články o "studiích" vytržené z kontextu. Pro objektivní pohled by člověk musel opravdu vědět, z čeho studie vzešla, kolik bylo vůbec těch zkoumaných případů, jaké další okolnosti vedly k úmrtí těch miminek..Paušálně prohlásit, že mít dítě v posteli je nebezpečné je podle mého názoru nesmysl. Svou dceru jsem v posteli měla skoro od narození, protože měla vážné zažívací obtíže a moje či manželovo teplo jí dělalo na bříško moc dobře. Také mnohem klidněji spala, než když byla v postýlce. Vždy jsem dělala opatření, aby dcera prostě nemohla nikam spadnout a když jsem spala i já, vypěstovala jsem si velmi rychle jakýsi podvědomý reflex, který mě ihned probudil, pokud se dcera jen maličko zavrtěla. Nikdy jsem neměla strach, že ji zalehnu. Ve spánku pracovalo moje podvědomí. A mimo jiné taky právě proto, že jsem ji měla u sebe, mohla jsem vždy na dcerčiny potřeby reagovat ihned. A znám hodně žen, které mi rovněž mou zkušenost potvrzují. Dokonce vím o případu, že díky tomu, že bylo dítě u matky v posteli a matka u něho, bylo zažehnáno i nebezpečí, když se dítě začalo z ničeho nic dusit špatně polknutou slinou. Kdyby bývalo spalo v postýlce, matka si toho nemusela všimnout včas...mrňous totiž nekašlal...opět pracovalo podvědomí matky v bezprostřední blízkosti dítěte....

Posílat příspěvky e-mailem:
E-mail:

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články