Milování v jiném stavu očima muže

Jak prožívají těhotenský sex naši partneři? Několika z nich jsme se na to zeptali…
Milování v jiném stavu očima muže
Články o tom, jak se těhotné ženy mění v sexuální dračice, protože díky většímu prokrvení sliznice zažívají gejzíry orgasmů, píší většinou muži.

A upřímně, zobrazují spíš zbožné přání než realitu. Sexuální život ženy v graviditě – mluvíme samozřejmě o nerizikovém těhotenství – totiž podle gynekoložky Radky Martínkové z gynekologicko-porodnického oddělení nemocnice v Hradci Králové neovlivňuje ani tak prokrvení, jako její pocity, že je partnerem ochraňována nebo že se nestane nic plodu, který v těle nosí. A samozřejmě jinak k intimnímu životu v těhotenství přistupuje čtyřiadvacítka, která o martyriu marných pokusů otěhotnět jenom slyšela od kamarádek. A jinak pětatřicetiletá nastávající matka, která očekává vymodlené dítě po x-tém pokusu o umělé oplodnění. Takže pánové: nejlepší sex se (zdravou) těhotnou ženou zažijete, když bude stoprocentně věřit, že se o vaše ramena může opřít!

Na co se připravit:

1. trimestr: nejmenší chuť
Ranní nevolnosti, únava a také fakt, že nešetrný pohlavní styk v prvních třech měsících může způsobit samovolný potrat, na náladě k postelovým hrátkám nepřidají. Nemá smysl se přemáhat, partner, který naši nechuť nepochopí, si nás ani dítě nezasluhuje.

2. trimestr: sexu přeje nejvíc
Pokud není těhotenství rizikové, nastává fáze, kdy má žena největší šanci si svůj intimní život užít.

Díky prokrvení pohlavních orgánů má své erotogenní zóny citlivější než kdykoliv jindy. Svoji roli hraje i psychika – ženy prožívají nové sexuální fantazie a některé ve zvýšené míře masturbují. Některé dokonce mohou zažít svůj první orgasmus.

Žena je v tomto období velmi citlivá na pocit ochrany a podpory otce dítěte vůči ní a plodu, milování v tomto období s sebou tedy nese i spojenectví a spiklenectví mezi partnery, což mu dodává na romantice.

V těhotenství si páry vyzkouší nové polohy, kterými si mohou zpestřovat intimní život i po porodu a navždy je mají spojené s tímto obdobím.

3. trimestr: zájem o sex snižuje
Jsme unavené. Tělo je neforemné a kvůli tomu méně pohyblivé, a navíc se v něm zvyšuje hladina prolaktinu, který má vliv na produkci mateřského mléka. Dítě v děloze tlačí na močový měchýř, takže se neustále porozhlížíme po dveřích na záchod. Žádný z těchto aspektů erotice nesvědčí. V posledním měsíci gynekologové upozorňují i na to, že se nešetrným pohlavním stykem mohou do rodidel zanést choroboplodné bakterie, které by mohly vyvolat komplikace u porodu.

Přenášení: sex jako spouštěč
Při přenášení se opatrný sex naopak doporučuje. Mužské sperma totiž obsahuje látku jménem prostaglandin. Ten změkčuje a připravuje děložní hrdlo k zahájení porodu.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články