Miliardové dítě

A ještě jedna královská… Po rozboru porodních záležitostí vévodkyně Kate se s vámi prostě musíme podělit o miminkovské dárkové předměty, které zaplavily Británii v takové míře, že našinci zůstává rozum stát.
Miliardové dítě

To zkrátka musíte vidět. Britské předporodní šílenství dosahuje nejvyšších možných obrátek a sucharský našinec se nestačí divit, co jinak podobně rezervovaní ostrované dokážou vytvořit za kýče jen proto, že se tak těší na narození jednoho mrněte s modrou krví. Hrníčky, bryndáčky, dupačky, perníčky, prostě všechno, na co si vzpomenete, zdobí symboly očekávaného královského miminka. A Britové nakupují jako diví. Podle odborníků může nákupní horečka přinést do státní pokladny až 240 milionů liber, tedy něco přes sedm miliard korun. Marně přemýšlíme, co by našince podobně zvedlo ze židlí. Asi holt budeme ještě větší netýkavky, než jsme si mysleli. I když, při pohledu na všechny ty kýče, možná naštěstí...

Klepněte pro větší obrázek

Za ‚pouhých' šedesát liber můžete v internetovém obchodě My 1st Years pořídit pěknou královskou výbavičku se jménem dítěte a označením HRH, tedy Jeho/Její královská Výsost. Deník The Guardian sice připomněl, jak princezna Diana, maminka nastávajícího otce Williama neměla ráda právě toto oslovení a její synové to převzali po ní, ale i tak určitě půjdou sněhobílé oblečky na dračku.

Klepněte pro větší obrázek

Tyhle nevinné srdíčkové hrníčky rozpoutaly velkou kritiku. Hrnčířská firma Emma Bridgewater se s nimi totiž pochlubila už ve chvíli, kdy vévodkyně Kate urputně zvracela a nebylo vůbec jasné, zda se všechno v dobré obrátí. Britové tedy firmu nařkli z netaktnosti. Zástupci společnosti se bránili tím, že vyrobili jen malou sérii a není na trhu. Teď jsou ale staré chyby dávno zapomenuty a v radostném očekávání už jen slunných královských dní mohou hrníčky konečně směle na trh.

Klepněte pro větší obrázek

Dětský jídelní set z porcelánu nabízí obchod Milly Green za baťovských 39,99 libry. Co na tom, že byl nejspíš vyroben v Číně.

Klepněte pro větší obrázek

Tak to je přece jen trochu moc, ale kdo chce kam... Obal na telefon od Zazzle může být váš za 25 liber.

Klepněte pro větší obrázek

To tyhle apartní botičky jsou jiný kalibr. Posvětil je sám budoucí dědeček princ Charles. Prodávají je totiž v Highrove Shopu, tedy v internetovém obchodě, který provozuje princova nadace. Pokud si tu cokoli koupíte, přispějete na Charlesovy dobročinné aktivity. Botičky s britskou vlajkou stojí 22,50 libry.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články