Máte ve svém okolí laskavce? Dejte o něm vědět!

Co mohou mít společného kněz, servírka, zdravotní sestřička a učitel matematiky? V neděli 23. dubna 2017 od 20.00 proběhne ve Stavovském divadle historicky první slavnostní ocenění #laskavec Nadace Karla Janečka. Projekt probouzí touhu po objevování a konání laskavých skutků. Představí se příběhy neznámých dobrosrdečných lidí, kteří nezištně dělají neobyčejné věci pro své okolí. Součástí večera bude Meta-přednáška Petra Ludwiga.
Máte ve svém okolí laskavce? Dejte o něm vědět!

V průběhu minulého a na začátku letošního roku měli lidé možnost nominovat někoho, koho si váží a obdivují za to, co dělá pro společnost. Každý měsíc vybraný laskavec získal v rámci komorního ocenění finanční odměnu 66  Kč (46 656 Kč).

12 oceněných laskavců představí Nadace Karla Janečka v rámci slavnostní ceremonie 23. dubna ve Stavovském divadle, kterou bude moderovat známá herečka Iva Pazderková.

„Přemýšleli jsme, jak udělat oceňování co nejzajímavější. Součástí večera bude Meta-přednáška Petra Ludwiga - autora bestselleru Konec prokrastinace. Přednáška bude na téma Co ví věda o laskavosti. Petr se zaměří na otázky, jako například jak laskavost ovlivňuje zdraví a vztahy. Jak můžeme posilovat laskavé chování u sebe a u druhých,“ vysvětluje koordinátorka projektu #laskavec Dominika Vrkotová.

Historicky prvním oceněným se stal učitel matematiky, fyziky a finanční gramotnosti Jindřich Hašek ze Základní školy Krušnohorská 11 v Karlových Varech, který se svým žákům věnuje na úkor svého osobního volna a nad rámec své pracovní doby. Některé děti z nižších příjmových skupin dokonce podporuje z vlastních peněz.

„Snažím se, aby děti neznaly jenom školu a domov, ale aby poznaly život také z jiné stránky,“ konstatoval #laskavec Jindřich Hašek. Mezi dalšími oceněnými je například Otec Šebestián, který pomáhá lidem bez domova. Vlasta Říhová, která se stará o maminky v nouzi nebo Miroslav Bouška, který se věnuje opuštěným kočkám v pražských Kobylisích.

„Často se stává, že dobré skutky bereme jako samozřejmost. My si myslíme, že si tito lidé zaslouží pozornost a poděkování. Často do svých laskavostí dávají nejen čas, ale i peníze. Jsou inspirací pro své okolí.

Máme velkou radost, že se nám ozývají lidé, kteří se na základě zhlédnutí videa o daném laskavci chtějí připojit a dělat také něco pozitivního. Proto jsme založili facebookovou skupinu Laskavost plodí laskavost a tam se tito lidé mohou potkat a propojit. Dlouhodobou vizí projektu #laskavec je dostat laskavost do škol a do firem. Již na tom začínáme pracovat,“ říká na závěr Dominika Vrkotová.

Pokud víte o někom, kdo dělá nezištné laskavé skutky, nominujte ho na www.nadacekj.cz

„Těhotné ženy jsou bohyně,“ říkají organizátoři Světového dne těhotenství

„Těhotné ženy jsou bohyně,“ říkají organizátoři Světového dne těhotenství

Šťastná novinka. Krásná herečka Lenka Zahradnická je těhotná

Šťastná novinka. Krásná herečka Lenka Zahradnická je těhotná

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články