Máte nárok jít se večer bavit?

Pokud si kladete podobnou otázku, tak vězte, že odpověď zní: ano!
Máte nárok jít se večer bavit?

Být na rodičovské dovolené či prostě fakt, že máte děti, vás automaticky nezbavuje možnosti si jednou za čas vyčistit hlavu posezením s přáteli nad sklenkou vína.

Rozhodně nemusíte mít pocit viny, když se zatoužíte vidět s kamarádkami a poklábosit s nimi, jak jste byla zvyklá. Dětem se věnujete celé dny, a když se postaráte o jejich hlídání, není důvod toho nevyužít a cítit se zase chvíli „svobodně“.

Samozřejmě záleží na tom, jak staré děti máte. Kojení, nemoc či časté noční buzení vás jistě připoutá k domovu a vy zřejmě ani nebudete mít touhu na noční povyražení. Ale děti, které v klidu spí celou noc, jistě ponechají i svou maminku klidnou. Vy si pak svůj večer o to víc užijete.

Hlídání nepodceňte
Neustálému odbíhání k dětem se v myšlenkách stejně neubráníte, zvláště pokud jste si ven vyšla poprvé či se nechodíte bavit často.  Budete ale klidnější, když budete vědět, že je spokojené i vaše dítě. Je tedy nutné poctivě vybírat osobu, která bude po dobu vaší nepřítomnosti děti hlídat. V nejlepším případě to bude otec dětí, ale jistě se můžete obrátit i na babičky, tety či jiné příbuzné nebo známe, které děti dobře znají a oni znají je a jejich zvyklosti.

Pro klid vaší duše můžete svou noční nepřítomnost postupně trénovat. Poprvé zaběhněte třeba na kafe k sousedce, nebudete pryč dlouho a navíc budete blízko, kdyby se něco dělo. Postupně můžete své večery prodlužovat a i se vzdalovat od bydliště.

Jestliže jste dosud váhala a raději jste večery trávila doma i přesto, že vás to občas táhlo „mezi lidi“, zkuste si naplánovat posezení s kamarádkami, hezky se na to oblečte, udělejte si make-up a manikúru a večer si náležitě užijte. Máto na to právo!

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články