Maminka se vdává a bere si tátu

5 + 5 důvodů, proč do toho (ne)praštit.
Maminka se vdává a bere si tátu
Po vlně „být svobodná matka je skvělé“ a „na úředním posvěcení nezáleží“ přišlo období, kdy svatby zase začaly být v kurzu. Rozdíl je v tom, že se už nespěchá, aby pod šaty nebylo vidět těhotenské bříško. Pár si raději počká, až se jim narodí malá družička nebo mládeneček a žena se „hodí do figury“.

1. Vdejte se...
... pokud vnitřně cítíte, že svatba je pro vás důležitá!
Nenechte se ovlivnit single kamarádkami nebo jinými svobodnými matkami tvrdícími, že žádný papír lásku ani otce u dětí neudrží. Svým způsobem mají pravdu, ale... Pravda je podle psychologů taková, že většinu žen žijících na hromádce partner o ruku nepožádal. A protože jej nechtějí do ničeho tlačit, namlouvají si, že jim to takto vyhovuje.

2. Vdejte se...
... když vám je líto, že se dítě jmenuje jinak než vy nebo váš partner.
I když jste před pár lety tvrdila, že jde jen o cár papíru a formalitu, dítě může váš názor změnit. To se stalo třeba herečce Martině Válkové, přítelkyni herce Martina Preisse. Po rozpadu prvního manželství se zapřísahala, že už nikdy více. S narozením syna Matyáše jí ale začalo být líto, že nepůsobí jako sjednocená rodina.
 
Klepněte pro větší obrázek

3. Vdejte se...
... pokud je váš vyvolený pracovitý a dělá, co ho baví.
Kašlete na společenské žebříčky – lepší spokojený kominík než podnikatel, který „pusou“ buduje firmu a rozjíždí byznys, na který ovšem teprve musí sehnat kapitál. Čekání na generálního ředitele banky způsobilo, že se nejedna pětatřicátnice pod tlakem biologických hodin nahonem provdala za týpka nalezeného na on-line seznamce, o kterého by ještě před šesti lety nezavadila ani pohledem.
 
4. Vdejte se...
... nejlépe do tří let po seznámení.
To je období, kdy už spadnou brýle zamilovanosti a na partnery se díváte střízlivě. Pro dítě je také lepší, když se sjednotí jeho jméno se jmény rodičů před nástupem do první třídy. „Přechozené vztahy,“ tvrdí psycholog Petr Šmolka, „po svatbě končí rozvodem dříve než vztahy, kdy spolu lidé chodili kratší dobu.“

5. Vdejte se...
... pokud cítíte vůči partnerovi „plzákova 3 S“.
Podle nejznámějšího českého manželského poradce Miloslava Plzáka jsou to tato 3 S: stesk (když s ním nejste), starost (o něj), soucit (když se mu nevede).
 
Klepněte pro větší obrázek 

6. Nevdávejte se...
... když vnitřně cítíte, že partner není vůbec tím, koho byste chtěli.
Ale říkáte si: „Lepší vrabec v hrsti, nežli Brat Pitt na střeše. Stejně si nemůžu moc vybírat...“ „Vrabec“ totiž začíná lézt na nervy o hodně dřív než člověk, kterého jsme milovali. Antipatie neovlivní ani fakt, že s dotyčným vrabcem máte malé vrabčátko.

7. Nevdávejte se...
... pokud má váš partner velké dluhy.
I kdyby za ně „nemohl“ - jeho firma zkrachovala, protože mu neplatili, podrazila ho rodina... Budete žít v permanentním napětí a riziku, že jeho průšvihy dopadnou na vaši hlavu. Pokud se milujete, tohle je přesně ten moment pudu záchovy. Nechte to, jak je.

8. Nevdávejte se...
... pokud už předem počítáte s rozvodem.
Vztah postavený na tom, že apriori očekáváte od partnera podraz, je už předem odsouzený k zániku.
 
Klepněte pro větší obrázek 

9. Nevdávejte se...
... kvůli tlaku okolí.
Ať už ze strany rodičů nebo kvůli blížícímu se třídnímu srazu, kde se se stavem „svobodná“ vyznačeném v občance budete cítit méněcenně.

10. Nevdávejte se...
... když si připadáte neúspěšná, tlustá, ošklivá, nešťastná, bez peněz...
Od svatby a manželství pak očekáváte, že zcela zásadně změní váš život k lepšímu. Nezmění. Změny přicházejí zásadně z našeho nitra. Budete zbytečně zklamaná a (pravděpodobně) nesmyslně vdaná.
 
Text: Denisa Prošková
 

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články