Malý šéf

Každé nastávající mamince je jasné, že s narozením miminka už věci nebudou jako dřív. To je ovšem slabé slovo, je třeba se připravit na pořádný veletoč změn.
Malý šéf

Brzy po porodu vám dojde, že váš život už není váš. Od této chvíle vám ho totiž plně organizuje to malé roztomilé stvoření spokojeně oddychující v postýlce. A ač to nevypadá, je to dost nekompromisní šéf. Vybrali jsme pro vás deset věcí, které se jeho příchodem do vašeho života změní.

1/ Budík už nikdy potřebovat nebudete, protože jeden budík se vám narodí a má velmi specifické funkce. Nejde nastavit na určitou hodinu, vybírá si, kdy bude zvonit, a většinou je to proklatě brzy. Nezbude vám nic jiného než se s tím smířit a pokorně vstávat i ve čyři hodiny ráno, což by vás za normálních okolností nikdo nikdy nedonutil. Tenhle budík bohužel vypnout nelze.

2/ Během kojení budete mít prsa, která by vám záviděla i Pamela Andersonová, ale dlouho se radovat nebudete. Až dokojíte, budete si muset chtě nechtě přiznat, že vaše vnady už nevypadají jako dřív, a půjdete si koupit push-up podprsenku.

3/ Brzy se přistihnete při tom, že zatímco dříve jste bavila společost trefnými intelektuálními poznámkami, nyní se neubráníte nadšenému rozebírání pokroků svého dítěte. Nejvěrnějšími přáteli se stanou ti, jejichž intelektuální hovory s narozením dětí také vzaly za své.

4/ Stanete se odborníkem na vyměšování. Pečivě budete studovat velikost, barvu a frekvenci všech funkcí vašeho malého uzlíčku a vůbec vám to nepřijde divné, natož nechutné. Kdyby vám někdo před lety řekl, že se u toho budete navíc nadšeně rozplývat, považovala byste ho za naprostého blázna.

5/ Budete závislá na internetu. Zatímco dosud jste tam ale sledovala světové dění nebo nakupovala, teď budou vašimi nejhledanějšími slovy: dítě, kojení a plenky.

6/ Začete se o dítě bát a bohužel musíme konstatovat, že tenhle strach už nikdy nepřejde. Nejprve se budete bát, aby bylo dítě zdravé, pak aby si něco neudělalo, když začalo chodit a poznávat svět, ještě později aby nečichlo k drogám a špatné partě, s osmnáctinami aby se nenabouralo v autě a našlo dobrého partnera... A tak to bude pořád dál. Konečně pochopíte svoje rodiče, kteří jsou schopni vám i ve vašich třiceti letech připomenout, abyste si v zimě vzala čepici, protože byste mohla nastydnout.

7/ I váš slovník vezme za své. Hodiny strávené jen s dítětem ho povážlivě poznamenají. Složitá slova vynecháte a spokojíte se s jednoslovnými výrazy. Ve chvíli, kdy ale manželovi předložíte večeři a pobídnete ho slovem „papej", byste se měla nad sebou zamyslet.

8/ Začnete studovat etikety v obchodech a to nejen u potravin, ale i u oblečení, a především u hraček. Nakupováním tak nyní strávíte dvakrát tolik času než dosud.

9/ Váš manželský milostný život dozná razantních změn. Zatímco manžel se večer vrátí z práce natěšený na romantický večer, vy už po celém dni a několikerém nočním vstávání usínáte za pochodu. Když už na romantiku přece jen dojde, neubráníte se tomu, abyste jedním uchem neposlouchala, zda se dítě nebudí.

10/ Jednou přijde den, kdy se přistihnete, že jste na veřejnost vyrazila bez make-upu, na tričku máte ranní dětskou kašičku a zapomněla jste si vyčistit zuby. Zní to šíleně a stokrát si můžete říkat, že vám se tohle nestane, ale ve chvíli, kdy někde musíte být a uprostřed příprav se vám dítě dvakrát pokaká a minimálně jednou poblinká, chtě nechtě kapitulujete a make-up hodíte za hlavu.

Doufáme, že jsme vás moc nevyděsili, protože ať se váš život změní jakkoli, jisté je, že nakonec uznáte, že jsou to vlastně změny příjemné. Co byste přece pro svoje miminko neudělala.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články