Malé dobrůtky pro děti a s dětmi

Je zase čas na kuchtění s dětmi. Vybrali jsme několik jednoduchých receptů, které budou s chutí připravovat i jíst.
Malé dobrůtky pro děti a s dětmi

Banány v pyžamu

Potřebujeme:

  • 4 větší tvrdší banány, nesmějí být přezrálé a mazlavé
  • 8 tyček na nanuky
  • 2× 400 g čokolády na vaření
  • nastrouhané oříšky, kokos nebo jakékoli drobné cukrové ozdůbky

Banány překrojte napůl a napíchněte je na nanukové tyčky. Vložte je na hodinku nebo dvě do mrazničky, aby ztuhly. Mezitím si čokoládu nalámejte na kousky a dejte do mističky. Můžete přidat kapku mléka. Vložte do mikrovlnné trouby a zahřívejte asi 1 minutu, až se rozteče (po dvaceti vteřinách raději kontrolujte, zda se čokoláda správně rozpouští, aby se vám nespálila). Kokos, oříšky nebo další ozdůbky si vysypte na pečicí papír nebo mikrotenový sáček. Vyndejte banány z mrazničky, namočte je do čokolády a obalte ozdůbkami. Pak znovu vložte na chvíli do ledničky, aby dobrota celá pěkně ztuhla. A je to.

Klepněte pro větší obrázek

Čokoládové zmrzlinky nebo bonbonky

Potřebujeme:

  • 1/3 hrnku čokoládové pomazánky Nutella, Nugeta apod.
  • 1 hrnek plnotučného mléka nebo smetany
Obě přísady dejte do mísy a smíchejte je nejlépe ručním šlehačem do hladké hmoty. Nalijte do formiček na nanuky nebo do tvořítek na led. Pak jen stačí vložit do mrazničky, a je to. Výhodou bonbonků z tvořítek na led je, že to není tak velká cukrová bomba.

Se zmrzlinami můžete experimentovat. Nechte děti, aby si udělaly dobrotu podle svého gusta. Mraznička je totiž doslova kouzelná skříňka. Zatímco za normálních okolností do jogurtu bez zájmu dloubají, pokud do toho samého jogurtu (samozřejmě jim neříkejte, že to je jogurt) přidáte jahody, maliny a všechno, co mají rády, a uděláte z toho zmrzlinu, vsadíme se s vámi, že to s chutí zbaští.

Klepněte pro větší obrázek

Vínové housenky

Potřebujeme:

  • hroznové víno
  • špejle
  • zdobicí pastu v tubě – prodávají se různé barvy, mají je v každém větším supermarketu, a pokud je doma ještě nemáte, pořiďte si je, protože se vám zaručeně budou hodit

Postup je tak jednoduchý, že děti nebudou vůbec potřebovat vaši asistenci. Na špejli navléknou jednotlivé kuličky opraného hroznového vína, až z nich vytvoří housenku. Poslední kuličku nepropichujte skrz, ale jen ji napíchněte tak, aby jedna strana zůstala nepoškozená. Na ni pak namalujte zdobicí pastou oči. Děti mohou domalovat na jednotlivé kuličky puntíky, proužky, srdíčka, co je napadne. Celou housenku můžete také namočit do čokolády.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články