„Konečně mám vytouženou rodinu,“ říká Dita Pecháčková

Novinářka, spisovatelka a kuchařka Dita Pecháčková (41) si užívá život naplno! Prozradila nám, jak to chodí u ní v rodině s láskou a jídlem, jak si vyčítala porod „císařem" a jak moc teď zbožňuje a rozmazluje...
„Konečně mám vytouženou rodinu,“ říká Dita Pecháčková
 

Beru tě jako odbornici přes triky na dobré jídlo a pěkné vztahy. Myslíš si, že láska prochází žaludkem?

Rozhodně to funguje. Dobré jídlo přece podporuje nejen lásku partnerskou, ale všechny formy lásky, tedy třeba rodinnou. Když se vaří s láskou, tak to líp chutná. Jasný důkaz je ten, že podle jednoho receptu se dá uvařit padesát různých chutných či nechutných jídel. Hlavní ingrediencí je přece osoba, která vaří! A já konkrétně, když vařím, jsem naprosto vyladěná.

Jak je podle tebe jídlo propojené s city?

Hodně. Většina z nás si z dětství pamatuje hezké chvíle s rodinou u jídla. Všichni přece říkáme: „Tohle mi vařila babička, moje maminka do svíčkové dávala ještě toto a takovou buchtu pekla moje teta-" Vše, co je spojené s chutěmi, je úžasné, ne? Takže ano, láska prochází žaludkem. A u nás v rodině jsme zvyklí si projevovat city přes dobře uvařené jídlo.

Michaela Kuklová: „Chci ze syna vychovat gentlemana. Ti jsou na vymření“

Michaela Kuklová: „Chci ze syna vychovat gentlemana. Ti jsou na vymření“


Umíš to i jinak?

Moc ne. Nerada se dotýkám, protože nějak potřebuju velký osobní prostor, nerada dávám najevo svoje city, lásku širokému okolí. Chápeš? Nějak se neumím citově vyznávat přímo. Jde mi to snáz přes jídlo. Ten model jsem převzala od prababičky, babičky i mámy. Takže já neobjímám, ale vařím. Ale samozřejmě se synem Davídkem nebo manželem Markem s obvyklým projevem citů problém nemám.

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články