Kojení na veřejnosti? I celebrity to schvalují!

Na našem Facebooku se u videa s ukázkou kojení rozpoutala diskuse ohledně kojení na veřejnosti. Většina z vás v tom nevidí problém. Možná by vás tedy mohlo zajímat, že i slavné maminky se nestydí nakojit své děti před zraky cizích lidí.
Kojení na veřejnosti? I celebrity to schvalují!

Herečka Selma Blair se po kritice, že kojí na veřejnosti, stala velkou aktivistkou za právo žen nakrmit svoje dítě kdekoli. „Nezajímá mě, jestli to někomu vadí. Když má můj syn hlad, dám mu najíst. Jestli je u toho něco vidět? Kdo se nechce dívat, ať se otočí, co je na tom těžkého," rozčiluje se.

Zpěvačka Gwen Stefani byla vždycky divoká a z názorů druhých si nic nedělala. Proto nikoho ani nepřekvapilo, když se s kojením nijak netajila. „Když máte hlad, koupíte si něco k jídlu, ale to dítě nemůže, prostě začne plakat a pro matku by mělo být přednější dát mu najíst než se zajímat o to, co tomu říká okolí," vysvětluje. „Nejsem exhibicionistka a snažila jsem u toho vždycky trochu zakrýt, ale že bych o tom nějak zvlášť přemýšlela, to ne. Je to přece příroda, všichni jsme byli svými matkami kojeni."

Modelka a manželka hollywoodského krasavce Orlanda Blooma Miranda Kerr se za kojení před lidmi také nestydí. „Vrátila jsem se do práce už tři měsíce po porodu a někdy jsou focení opravdu dlouhá, takže jsem zkrátka nakojila, kde to právě šlo. Myslím, že pro okolí je to lepší, než kdyby poslouchali plačící hladové dítě."

Hvězda filmu Desperado Salma Hayek se s kojením také nijak netajila. Kojila kdekoli a kdykoli a odhodlala se dokonce k odvážnému charitativnímu kroku, když před televizními kamerami nakojila v Sierra Leone malé hladovějící dítě. „V Sierra Leone není kojení běžné, proto jsem se zúčastnila projektu na osvětu kojení," vysvětlila.

Dcera Petry Černocké, zpěvačka Bára Vaculíková, se s mateřstvím nepáře. Nazpívala písničku o laktační psychóze i o dalších starostech matek na mateřské, a proto není divu, že ani s kojením na veřejnosti neměla problém. „Myslím, že tohle tabu je dávno pryč. Kojila jsem v podstatě kdykoli, když dala dcera vědět, že má hlad."

O zpěvačce Magdě Malé se dokonce mluvilo jako o průkopnici kojení na veřejnosti. Před zraky lidí kojila dokonce svou už dvouletou dceru. „Vím, že to není obvyklé, tak dlouho kojit, ale na druhou stranu se říká, že déle kojené děti jsou chytřejší," vysvětlovala Magda. Kojení na veřejnosti zdůvodňovala tím, že v zákulisí divadla a na různých akcích zkrátka není moc možností, kam se schovat.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články