Kam s dětmi o víkendu: Na F.O.O.D. piknik nebo na festival Hravě a zdravě

Poslední prázdninový víkend si je potřeba pořádně užít. A znáte lepší nápad, než vzít děti na piknik nebo na rodinný festival?

V sobotu na festival Hravě a zdravě

V sobotu 2. 9. se bude na Náměstí Krále Jiřího z Poděbrad v Řevnicích konat již potřetí rodinný festival Hravě a zdravě.

Organizátorky akce Marie Hrdá ze spolku Náruč a Kateřina Plzáková z rodinného centra Leťánek slibují pro letošní rok opět porci zábavy navíc. Témata festivalu jsou kromě 10. výročí založení kavárny Modrý domeček také ekologie, ochrana životního prostředí, udržitelná móda a samozřejmě gastronomie. Ideálně pomalá, poctivá, čistá – tzv. “slow food”.

Celým dnem bude provázet dvojice moderatorů. Program osvěží jak živé kapely, tak i reprodukovaná pohodová hudba. Představí se místní i okolní spolky a kroužky.  Nebude chybět módní přehlídka.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Novinkou je mimo jiné tzv. Dařiště, kdy má každý možnost přinést z domova věc, kterou už nepotřebuje, chtěl by se jí zbavit, ale možná udělá radost někomu jinému?

Stejně tak se nabízí napsat na papírek službu, kterou by kdokoliv chtěl někomu darovat. Například chodit venčit pejska, nakoupit babičce apod. A vše funguje oboustranně – každý si naopak může z Dařiště odnést to, co by se právě jemu hodilo a co ho zaujme.

Zapojte se do Rodinné hry

Velké oblibě se každý rok těší Rodinná hra o ceny, která provede všechny teamy po různých stanovištích v Řevnicích.  Úspěch sklízí i soutěž o nejdelší štrúdl, kdy každý, kdo štúdl přinese, získá poukázku na kávu do kavárny Modrý domeček. Závěrečný rituál rozkrájení a rozdání všech slaných a sladkých štrůdlů má již z minulých let spousty fanoušků.

Díky městu Řevnice, které akci podporuje, se uskuteční Den bez aut. Celé náměstí se pro tento den uzavře pro automobilovou dopravu.

Tím se maximalizuje prostor pro největší řevnický trh, workshopy, dílničky a zábavu. Nakoupit se bude dát jednak spousta dobrot, farmářských produktů, ale také užitečných věcí. Dokonale bude festival zabezpečen i po gastronomické stránce.  Na své si přijde opravdu každý. Jak milovník zdravého žití a bytí, tak i klasický konzervativní konzument. Více informací o festivalu se dočtete zde.

V neděli na F.O.O.D. Piknik

 F.O.O.D. piknik pořádá již posedmé stejnojmenný časopis F.O.O.D., který letos oslaví už své desáté výročí. Vstup na akci je zdarma.

Pokud rádi piknikujete, doporučujeme přijít co nejdříve. Budete si zde moci zakoupit za symbolickou cenu 300 Kč a 500 Kč bohatý piknikový koš plný jídla, a to včetně piknikové deky, která vám už zůstane. Piknikové koše naplní Kaufland - generální partner akce. 

Klepněte pro větší obrázek

Kdy a kde?

Kdy: 3. 9. 2017 v Praze – Ladronka, od 11 do 18 hodin
9. 9. 2017 v Olomouci – Korunní pevnůstka, od 11 do 18 hodin

Festival dobrého jídla

F.O.O.D. piknik je každoroční festival dobrého jídla, proto se kromě vlastího pikniku můžete těšit na více než 100 českých farmářů i začínajících prodejců. V rámci celodenního programu vás čekají:

• Kuchařská show známých šéfkuchařů
• Živá hudební vystoupení
• Velký dětský koutek
• Piknikové koše plné dobrot za speciální cenu
• Ochutnávky produktů od partnerů
• Stánky s produkty českých kulinářů a farmářů
• Chill out zóna

Už jste ochutnali Skyr? Zkuste si z něj udělat bezlepkový dortík nebo shake

Už jste ochutnali Skyr? Zkuste si z něj udělat bezlepkový dortík nebo shake

Vařit budou:

Martin Škoda (autor úspěšných kuchařek Škoda nevařit I. a II.) – grilované vepřové s bramborovým salátem, salát s kuřecím supreme, ořechy a meruňkami.
Jana Králiková Černá (nutriční gastronomka, specializuje se na asijskou kuchyni, Gourmet Academy) – kuřecí satay s arašídovou omáčkou.
Jiří Hilgard (finalista soutěže Master Chef) – trhané vepřové maso.
Za redakci časopisu F.O.O.D. Jarmila Červená (veganské kremrole) a Jana Vašáková.
Jiří Boháč za Kusmi Tea – detox limonády, čajové mojito.
Martin Staněk (kuchař, který vede kurzy v Gourmet Academy) – zauzený marinovaný losos s cizrnou, bezlepkové čokoládové donuty.
Gianfranco „Frankie“ Coizza (vede kurzy italské kuchyně v Gourmet Academy) – Fregola alla campidanese.

Nebudou chybět ani soutěže

Letos proběhne v Praze soutěž o koláč Ladronky. Kdokoliv z návštěvníků může přinést svůj koláč a zapsat ho do soutěže o hodnotné ceny. Vítěze vybere odborná porota.

Program na pódiu moderuje Markéta Hrubešová, zazpívá Ondřej Ruml.

Video: Co se jedlo a pilo loni na Food pikniku na Ladronce

Oslava desátých narozenin

Jana Vašáková, šéfredaktorka časopisu F.O.O.D., k narozeninám časopisu i pikniku řekla:

„Deset let je pro časopis velká událost. První kulaté narozeniny, které je třeba oslavit. Pro naše čtenáře jsme jako dárek připravili redesign časopisu, hravější grafiku, zajímavé obličeje z gastro scény a ještě lahodnější recepty. Zároveň všechny zveme na F.O.O.D. piknik. Kde jinde než s dekou, skvělým jídlem, pitím a společností oslavit narozeniny? Těšíme se s celou redakcí v neděli 3. 9. na pražské Ladronce a v sobotu 9. 9. v Olomouci.“

Více informací o akci najdete zde  http://foodpiknik.recepty.cz/.

 

Redakční tipy: F.O.O.D. Piknik, Hravě a zdravě, Festival Evolution a Sporťáček

Redakční tipy: F.O.O.D. Piknik, Hravě a zdravě, Festival Evolution a Sporťáček

 

Jedete na výlet? Nezapomeňte na svačinku. Po těchto se jen zapráší

Jedete na výlet? Nezapomeňte na svačinku. Po těchto se jen zapráší

Tip na výlet: Vydejte se s dětmi poznat přírodu do zahrady plné víl

Tip na výlet: Vydejte se s dětmi poznat přírodu do zahrady plné víl

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články