Jóga s dětmi a Čarovnou rolničkou

Byla nebyla jednou jedna malá Viktorka a její maminka Viktorka… tak bychom mohli začít představení animovaného seriálu a zároveň i knížky pro děti s prvky jógy, které do světa pustil tvůrce oblíbených večerníčkových Krysáků Cyril Podolský.
Jóga s dětmi a Čarovnou rolničkou

Příběhy se odehrávají během zimních prázdnin, kdy se malá a velká Viktorka vydají za dědečkem do doslova pohádkové chaloupky. Dějí se tu tajemné věci. Čarovná rolnička totiž promění dědečkovu kuchyň v kouzelnou zahradu. V té žijí všelijaká zajímavá zvířátka, zpívá se tu, tančí a cvičí jóga. A to všechno zabaleno do pohádkového kabátku. Maminka Viktorka totiž vypráví malé Viktorce pohádky, přičemž každá je věnována jednomu zvířátku. A právě zvířátko z příběhu je zároveň cvikem v józe pro děti. V seriálu obě Viktorky danou ásanu, jak se cvikům v józe říká, názorně předvedou, takže můžete cvičit s nimi. V knize, která zároveň se seriálem vychází, zase najdete fotografie i vysvětlení, jak správně s dětmi cvičit.

Klepněte pro větší obrázek

Dědečka si v seriálu zahrál a loutky namluvil herec Pavel Nový. Viktorka a Viktorka jsou ve skutečnosti žena a dcera Cyrila Podolského. Seriál nyní vysílá kanál CS plus – CS mini. Ale dost představování tohoto originálního projektu, který má vykročeno k úspěchu i v zahraničí, raději si jeden díl pusťte, abyste si jógu pro děti uprostřed kouzelné zahrady plné animovaných zvířátek uměli lépe představit. A propos, Cyril Podolský a jeho Viktorky poskytli ukázku z dílu Vrána speciálně pro vás, čtenáře webové Betynky. 

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články