Je libo holčičku, nebo raději chlapečka?

Mnoho párů by si jistě přálo možnost volby pohlaví plánovaného dítěte. Čas od času se objeví “spolehlivá” doporučení a návody, jak na to.
Je libo holčičku, nebo raději chlapečka?

Dosud ale neexistují ověřené vědecké důkazy, které by spolehlivější doporučení k volbě pohlaví umožňovaly.  Některé dílčí poznatky však připouštějí následující spekulace:

- Pohlaví dítěte je určováno tím, nese-li oplodňující spermie chromozom X nebo Y, protože vajíčko nese vždy chromozom X.

- Spermie X a spermie Y mají odlišné vlastnosti. Spermie X bývá větší, pomalejší a déle žijící než spermie Y.

Zdá se také, že spermii X prospívá kyselejší prostředí v pochvě; pokud si partneři přejí děvčátko, mají volit oplozující soulož 2 až 3 dny před ovulačním termínem, poněvadž jen ženské spermie tak dlouho přežívají.

Pokud je přáním mít chlapečka, měla by se oplozující soulož uskutečnit v den ovulace či těsně po ní, neboť rychlejší mužské spermie se dostanou k vajíčku dříve než ženské spermie.
Je-li žádána holčička, měli by mít partneři před oplozující souloží častý pohlavní styk, neboť se tím snižuje počet mužských spermií v ejakulátu.

Má-li být očekávané dítě chlapeček, měli by partneři před oplozující souloží být zdrženlivější, protože tím se zvýší podíl mužských spermií v ejakulátu.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články