Je hezky, ale nemoci nemizí

Také jste natěšeni na krásné slunečné dny? Ale ani první sluníčko nemusí zahnat všechny choroby. 
Je hezky, ale nemoci nemizí

Místo abychom byli plní života, ploužíme se, jako bychom ani nohy neměli, nebo nás aspoň neposlouchaly. Ale co my? Ani naše děti nejsou ve formě. Podle odborníků to je stav pro toto období poměrně typický. Kromě únavy, skleslosti a nepozornosti nám i dětem chybí energie. Z ničeho nic se objevují i virózy, o kterých jsme se domnívali, že s prvním sluníčkem zmizely. Jak svým potomkům pomoci? 

Zelenina, ovoce a ještě něco navíc
Aby byly děti zdravé, musí dobře jíst. Chce to hodně zeleniny, ovoce, se sladkostmi ani s nejrůznějšími pochutinami to nepřehánějte. Ty jim tak akorát zaplní žaludek, ale užitek z nich není žádný. A pokud přece jenom nějaká ta viróza přijde, zkuste si vzpomenout na to, co doporučovaly naše babičky. Takový jitrocel či šípek jsou věčné.

Spánek zahání chmury
Zdravě jíst, to se samozřejmě patří. Ale pokud bude váš drobeček málo spát, na odolnosti mu to nepřidá. Raději dohlédněte na to, aby byl včas v pelíšku a opravdu zavřel očička. A když ho uložíte, ještě se na něj pěkně usmějte, aby se mu nezdály ošklivé sny. Pokud se vaše dítko budí o hodně dřív než obyčejně, není to proto, že by vám chtělo narušit ranní pohodu. Dny se postupně prodlužují, slunce vychází mnohem a mnohem dříve a i jinak dobré spáče může probrat předčasně.

Oblečení? Ani málo, ani moc!
Oblékat dítě doma i venku je třeba tak, aby neprochladlo, ani se nepřehřálo. Doma zvlhčujte vzduch a nepřetápějte, pokud ještě teploty venku hodně klesnou. Přetápění má za následek vysychání sliznice. A vysychající sliznice nevylučuje hlen. Hlen je ochrannou bariérou, jež je zodpovědná za eliminaci virů a bakterií ve vstupu do dýchacího traktu.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články