Jak vybrat bezpečnou, a přitom designovou autosedačku

Komerční článek – Oznámení příchodu nového potomka v rodině vyvolá obvykle štěstí, radostné očekávání, ale také starosti s pořízením spousty nezbytných věcí. Jednou z nich je například dětská autosedačka. Jak ale najít v nepřeberném množství na trhu tu pravou pro vašeho potomka, která mu zaručí bezpečí a zároveň bude zajímavým doplňkem vašeho automobilu?
Jak vybrat bezpečnou, a přitom designovou autosedačku

Propagace značky BABYSTAR.
MojeBetynka.cz není jeho autorem a nemá vliv na jeho obsah.

Pomůžeme vám najít tu nejlepší!

Autosedačka je povinná pro každé dítě do 12 let, které je menší než 150 cm či lehčí než 36 kilogramů.

Nejdůležitějšími kritérii při výběru autosedačky jsou aktuální výška a váha dítěte a slučitelnost vybrané autosedačky s automobilem. Jakmile autosedačka nebude odpovídat potřebnému vzrůstu a váze dítěte, je vám v podstatě k ničemu. Důležitým kritériem jsou také výsledky bezpečnostních testů. V testech jsou autosedačky každoročně hodnoceny v pěti kategoriích, rozdělených dle věku a váhy dítěte, pro které jsou určeny. Testy se zaměřují nejen na to, jak sedačka obstojí v čelním a bočním nárazu, ale také na obsah škodlivých látek, ergonomii a lehkost manipulace se sedačkou, což je zejména pro ženy velmi užitečné.

Dělení sedaček dle váhové/věkové skupiny:

  • Skupina 0/0+: 0–13 kg (od narození do cca 12/15 měsíců)
  • Skupina I: 9–18 kg  (cca od 1 do 4 let)
  • Skupina II: 15–25 kg  (cca od 4 do 7 let)       
  • Skupina III: 22–36 kg (od 6 let do 12 let či výšky 150 cm)

Vítězem letošních testů se ve své kategorii stala revoluční autosedačka CYBEX Sirona, která bezkonkurenčně zvítězila v prestižních testech bezpečnosti respektovaného německého automotoklubu ADAC a spotřebitelské organizace Stiftung Warentest.  Společnost Cybex tak potvrdila vysokou kvalitu všech svých výrobků a po loňských třech vítězstvích v ostatních kategoriích ovládla letos i kategorii pro nejmladší děti. Unikátnost autosedačky Sirona spočívá především v 360° otočném mechanismu, který umožňuje dítěti cestovat v pozici proti směru jízdy. Tato pozici mu v případě čelního nárazu zajišťuje o 80 % vyšší bezpečnost! V pozici proti směru jízdy může cestovat dítě od 0 do 18 kg, tedy od narození zhruba do jeho 4 let. Další velkou výhodou je jednoduchá vstupní i výstupní pozice. Výstup a nástup je díky otočnému systému zcela bez komplikací. Autosedačka se otočí do požadované polohy pouze jedním kliknutím. V pozici po směru jízdy může dítě cestovat cca od 9 měsíců do 4 let. V pozici po směru jízdy je dítě chráněno nastavitelným bezpečnostním pultem. Tento systém funguje jako nafouknutý airbag, který absorbuje energii nárazu celým jeho povrchem. Ve srovnání s běžnými pětibodovými pásy je zatížení krku znatelně nižší. Zároveň díky novému integrovanému upevňovacímu systému už není nutné bezpečnostní pult upevňovat pomocí bezpečnostního pásu automobilu.

Díky propracovanému designu Sirona skvěle splňuje i požadavky moderních rodičů.

CYBEX Sirona

Klepněte pro větší obrázek

  • pozice proti směru jízdy s pětibodovým systémem pásů snižuje riziko vážných či fatálních zranění při čelním střetu bez omezování dítěte
  • volitelná pozice po směru jízdy, s bezpečnostním pultem, který funguje stejně jako nafouknutý airbag
  • 360° otočný mechanismus

Cena autosedačky CYBEX Sirona je 10 590 Kč

Vítězné autosedačky od Cybexu naleznete na www.babystar.cz, výsledky testů bezpečnosti od ADAC jsou zde: http://www.adac.de/infotestrat/tests/kindersicherung/kindersitz-test/default.aspx

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články