Interaktivní hračky aneb na věku záleží

Pokrok nezastavíte, a to ani v hračkách. Tak jako vy si kupujete nové foťáky, tablety a další technické vymoženosti, zasahují tyto trendy i do světa zábavy pro nejmenší.
Interaktivní hračky aneb na věku záleží

Pomalu se blíží Vánoce a řada z nás si stále častěji klade otázku, jak vybrat správné hračky pro nejmladší členy rodiny. Nemůžeme udělat chybu, pokud zvolíme hračky vzdělávací neboli hračky, které nejenže dítě zabaví, ale také mají určitou přidanou hodnotu. Samozřejmě s přihlédnutím k věku dítěte. Věk je totiž naprosto zásadní ve směru rozvoje jednotlivých smyslů tak, aby si dítě hračky opravdu užilo. Jak a podle čeho vybírat?

Miminka

Pro miminka je nejdůležitější sluch a zrak. Proto ocení, budou-li mít co pozorovat. Jistě jste si všimli, že pokud kojence držíme v náručí, pozoruje třeba lustr. Je to proto, že miminku se líbí lesklé a zabarvené plochy. Nadšené bude ze zvuků, které vydávají třeba chrastítka nebo šustivé ‚knížky'. Během několika týdnů pak ocení i předměty, po kterých se bude moci natahovat a časem se naučí je i uchopit.

Batolátka

Batole zhruba od jednoho roku věku uvítá vše, co svítí, hýbe se, vydává zvuky – prostě je nějak akční; výborné jsou skládačky, u kterých bude důležité, aby tvary různých barev správně vložilo do otvorů. Ideální je spojit vše do jednoho předmětu. Zkusit to můžete třeba s mluvícím autíčkem Vtech, na kterém si děti procvičí barvy i tvary s jejich správnými názvy, protože jim je autíčko rovnou pojmenuje. Důležité u hraček pro batolata je, aby nebyly agresivní. Tedy aby hudba a zvuky nebyly zbytečně hlasité, barvy kýčovité a naprosto zásadní samozřejmě je, aby se hračka dobře držela a byla vyrobena z pevných a kvalitních materiálů. Vždy proto hlídejte uvedené certifikace. Pokud na výrobku najdete označení CE, můžete si být jisti, že splňuje všechny požadavky na bezpečnost, zdravotní nezávadnost a ochranu životního prostředí.

Předškoláci

U předškoláků hraje významnou roli, zda vybíráme dárek pro chlapce, či holčičku. Chtějí si sice ještě pořád hrát, ale už jako dospělí. Proto si holčičky tak často hrají na maminky a dožadují se panenek, které jsou věrné kopie miminek. Kluky určitě pobaví různé kostýmy a nářadí. Sázkou na jistotu jsou hračky, které jsou vlastně věcmi nás dospělých, jenom lépe uzpůsobené pro dětské ruce a vnímání. Úspěch budeme slavit třeba s dětským fotoaparátem Kidizoom, který se jako dětský jenom ‚tváří'. Je vhodný pro děti od 3 let, a navíc vysoce odolný proti pádu. Svým ergonomickým tvarem je fotoaparát přizpůsoben právě malým dětským rukám. Má čtyřnásobný zoom a relativně velkou vnitřní paměť. Fotky mají dostačující rozlišení a nechybí ani kamera. Foťák lze snadno propojit s počítačem a fotky dále upravovat. Fotky je ale také možné vylepšit přímo na barevném displeji fotoaparátu. Kreativita dítěte se tak může snadno rozvíjet hned v několika směrech.

Tipy:

Klepněte pro větší obrázek

Mluvící auto naučí děti počítat, poznávat tvary a mnoho dalších užitečných věcí. Pokud dítě vhodí správný tvar do příslušného otvoru, autíčko se radostí rozbliká a dítě uslyší nejen název daného tvaru, ale zároveň se naučí i počítat. Klávesy pestrobarevného piána učí barvy a zásady bezpečnosti silničního provozu. Hračka zároveň přispívá k rozvoji hrubé motoriky dítěte. Autíčko je také plné veselých melodií, zvukových efektů a písniček, které rozšíří slovní zásobu. Hračka je vhodná pro děti od 12 měsíců.

Klepněte pro větší obrázek

Nevíte si rady s tím, jak alespoň na chvilku zabavit vaše děti a zároveň je něčemu naučit? Vyzkoušejte kamaráda Hrocha. Umí mluvit, vaše ratolesti naučí poznávat hudební nástroje a zábavnou formou počítat do tří. Hraje dvě veselé písničky a obsahuje spoustu hezkých melodií a blikajících světélek, které přitahují dětskou pozornost. Stisk tlačítek a tlapek hrocha posiluje navíc dětskou motoriku. Kamarád Hroch tak bude pro děti tou pravou radostí a počítání se pro děti stane zábavou! Hračka je vhodná pro děti od 18 měsíců.

Klepněte pro větší obrázek

Fotoaparát Kidizoom je nejen hračka, ale i skutečně funkční foťák. Díky své konstrukci a mimořádnému vybavení je ideální už od 3 let. Je extrémně odolný vůči pádům. Děti se naučí fotit i točit vlastní video. Zabudovaný program navíc umožní obrázky upravit. Mohou se tak přidat barevné rámečky nebo třeba vousy či královská koruna. Fotoaparát lze lehce připojit ke každému počítači. Fotoaparát obsahuje i hry, které si děti mohou zahrát třeba na cestách nebo v autě.

Klepněte pro větší obrázek

Roztomilé koťátko, hravý pejsek nebo ušatý králíček, to jsou Kidiminiz.Děti mohou svým zvířecím kamarádům vytvářet různé výrazy očí, nosu nebo úst. Zároveň se ale o ně musí starat - mýt je a krmit. Všichni mazlíčci spolu navíc dokážou navzájem komunikovat. Mohou si spolu zatančit, zazpívat nebo si dokonce řeknou vtip. Pohybují ušima i nohama. Zvířátka také fungují jako budík, který vaše nejmenší vzbudí příjemným zpěvem.Hračka je vhodná pro děti od 3 let. 

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články