Hurá na sníh

Sněhová pokrývka snad už brzy pokryje nejen hory, ale dostane se i do nížin. A tak je potřeba zajistit ten správný „vozový park“.
Hurá na sníh

Máme samozřejmě na mysli vozítka pro děti a to konkrétně sáně, boby, kluzáky a další. Určitě byste měli zapomenout, že své dítko na kopci posadíte na igelitový pytel nebo jiné improvizované sněhové vozidlo. V první řadě jde o bezpečnost a na tu se lze spoléhat opravdu jen u speciálních výrobků určených k ježdění po sněhu.

Sáně, boby
Vybíráme tedy ze dvou základních typů a to ze sáněk nebo bobů. Jen pro připomenutí – na sáňkách se sedí obkročmo a jsou tedy určeny starším a zdatnějším dětem, na druhé straně boby jsou vhodné pro mladší děti. Těm také k bezpečné jízdě slouží spousta dalších pomocníků, jakými jsou bezpečnostní pásy, na pevno i jen dočasně přidělané ohrádky, možnost vložení fusaků či přimontování vodící tyče pro rodiče atd. Kluzáky pořizujte jen větším dětem, které jízdu na nich bezpečně zvládnou.

Boby či sáně jsou nejčastěji vyráběné z vysoce kvalitního, mrazu odolného plastu nebo z certifikovaného dřeva. Důležitý je také výběr podle váhového zatížení, každý výrobek by měl být proto označen pro jaký věk a jakou váhovou kategorii je určen.

Sněhové radovánky
Oblečte děti i sebe do teplého nepromokavého oblečení, nezapomeňte přibalit do batůžku svačinu a vyrazte na nejbližší kopec užít si jednu z nejoblíbenějších dětských radovánek. Asi na vás zbude jen role mezka táhnoucího ratolest zpět na kopec, ale třeba, když budete opravdu chtít, nechá vás se občas také projet.

Foto: sxc.hu

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články