Hudebka pro nejmenší

Do ‚hudebky‘ nemusejí chodit jen děti školou povinné. Hrátky s hudbou si mohou užívat miminka v bříšku, novorozeňátka, batolátka i předškoláci. Právě pro ně jsou určené kurzy v hudební škole Malý muzikant.
Hudebka pro nejmenší

Je dokázáno, že miminko vnímá zvuky už v maminčině bříšku. Když se pak narodí, rozezná hlas matky a nejbližších osob, které slýchávalo, a také hudbu, kterou maminka poslouchala nebo mu přímo pouštěla. Ano, rozhodně není zbytečné pouštět hudbu svému bříšku nebo mu číst říkanky. Miminko všechno vnímá. Uklidňující hudba, kterou poslouchalo v bříšku, by ho pak měla utišit i po narození. Veronika Diamantová, zakladatelka hudební školy Malý muzikant, tohle všechno ví, a proto nabízí kurzy pro těhotné maminky, v nichž pomocí hudby navážou kontakt se svým miminkem.

Další kurzy jsou určeny dětem už od dvou měsíců, kdy si společně s maminkami za zvuků hudby odpočinou a načerpají energii. A třetí kurz je pak věnován dětem od 1,5 roku do 4 let. „Zpíváme, tančíme a hrajeme si. Děti uvidí a uslyší nejrůznější živé nástroje a samy se s nimi hravou formou naučí zacházet. Budeme bubnovat, šustit, plácat, tleskat, skákat, padat, válet se, sázet semínka i chytat motýly," vysvětluje zakladatelka Malého muzikanta Veronika Diamantová, absolventka konzervatoře, lektorka, jazzová zpěvačka a především maminka dvou dětí. „Když mi před třemi lety syn otevřel dveře do dětského světa, propadla jsem kouzlu hrát si, objevovat a poznávat hudbu úplně jiným způsobem." Vytvořila proto speciální výukový program, který na děti působí ve všech rovinách – edukativní, zábavné, emocionální i terapeutické. „V kurzech se přirozeně prolínají prvky jógy, rituály Afriky, vážná hudba i muzika spojená s tradičními křesťanskými svátky a lidovými zvyky," dodává Veronika Diamantová a zve všechny maminky s dětmi na pražské ukázkové hodiny, které budou probíhat od 10. do 12. září. Více informací najdete na www.malymuzikant.cz.

Ukázkové hodiny můžete absolvovat:

PRAHA 2 - Vinohrady, 11. 9. 2013
, RS Kroužek, dále každou středu od 16 hod.



PRAHA 4 - Dobeška, 10. 9. 2013, 
Divadlo Dobeška (Studio), dále každé úterý od 16 hod.



PRAHA 10 - Hostivař, 11. 9. 2013 
Toulcův dvůr, dále každou středu od 10.30 hod.



PRAHA 11 - Jižní Město, 12. 9. 2013
 MC Domeček, dále každý čtvrtek od 16 hod. a od 17 hod.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články