Hravá svačinka na výlet

Chystáte se s dětmi na výlet a nemáte moc času na vytváření důmyslných přesnídávek na cestu? Vyřešte to sušenkami! Než nakoupíte, podívejte se na složení – nezabere vám to mnoho času a svým dětem zajistíte zdravou dobrůtku!
Hravá svačinka na výlet
Na tradiční chleby s vepřovými řízky smaženými v trojobalu dnešní doba zanevřela. Vystrnadily je módní bagety. Jenže ty si s řízky – zvlášť obsahují-li jako podklad majonézový salát – co do kaloričnosti mohou podat ruce. Sušenky jsou hned po ruce, většinou i rovnou hygienicky zabalené. Vtip je ovšem v tom, které sušenky jsou na výpravu pro dítě to pravé ořechové. Sušenko-oplatková sváča by totiž měla splňovat důležité základní parametry. Jsou vlastně dva: I taková „banální“ věc jako sušenky by měla a) dítěti chutnat, ale navíc by b) měla být zdravá. Copak chuť, ta se vyřeší snadno, ale na hledání zdravé sušenky nebo oplatky, aby si matka vzala přinejmenším lupu.
 
Klepněte pro větší obrázek 
 
Co to vlastně znamená správné složení? Sušenky by měly být plné obilovin neboli cereálií – tento kouzelný základ mimo jiné znamená, že produkt oplývá pomalými glycidy. Jinými slovy, energie, která se dostane do žil, přichází velmi pomalu, ale o to déle v organizmu zůstane. Také se tomu říká nízký glykemický index. Čili váš malý pacholíček nezačne kňourat hned, jak vystoupí z přibližovadla, ale zachová si dobrou náladu a svižnou chůzi i po delším pochodu. Důležité jsou také bílkoviny – stavební látka svalů. Díky bílkovinám se potomek cítí po celou dobu výletu jako Tarzan. A to jsme ještě nezačali mluvit o dalších drobnostech, jako jsou vitaminy a minerály.
 
Například sušenky Bebe splňují maximum všech požadavků na zdravý pamlsek – obsahují totiž kromě cereálií i dostatek vitaminů, hořčík (důležitý pro správnou funkci svalů a srdíčka), železo (pro malé Pepky námořníky, na krev i proti únavě), některé nové druhy jsou obohaceny jogurtem (ve kterém jsou nejen výše zmíněné bílkoviny, ale také živé jogurtové kultury, které jsou nezbytné pro správné zažívání).
 
Než tedy nakoupíte, podívejte se dobře na složení. Nezabere vám to mnoho času a svým dětem zajistíte zdravou dobrůtku. Když ji doplníte o čerstvé ovoce a samozřejmě tekutiny, tak šplhání s dětmi do skalních výšin i pozdější výhled z cimbuří hradu do kraje dostane teprve ty správné „grády“.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články