Elektronika pro děti

Léto za dveřmi, výlety, dovolené. Jak zabavit děti na cestě a jak jim dovolenou zatraktivnit? Co jim pořídit dětský fotoaparát nebo přehrávač na cesty?
Elektronika pro děti

Přestože razíme heslo "všeho s mírou" a v případě tabletů a mobilů pro děti to platí dvojnásob, musíme připustit, že žijeme v 21. století a zcela se těmto technickým vymoženostem asi nevyhneme a naše děti se s nimi stejně dříve nebo později setkají. Pokud dohlédneme na to, že je budou využívat střídmě a tak, aby jim přinášely nové podněty a zážitky, pak je elektronika pro ně určitě přínostem. Vybrali jsme několik věcí, které by se právě před prázdninovým putováním mohly hodit. Všechny jsou uzpůsobeny přímo pro děti, jsou odolné proti pádu, tablety jsou vybaveny "rodičovským dohledem" a foťáky zase speciálně dětským očím. Na případném vloženém obsahu spolupracovali odborníci, takže i tady si můžete být jisti, že je vaše díte v dobrých "elektronických rukách". Přejeme příjemnou zábavu.

DĚTSKÝ TABLET

Klepněte pro větší obrázek

Chcete svým dětem nadělit tablet, který je vzdělá, ale zároveň nabídne plnohodnotné aplikace klasického zařízení pro dospělé? Tablet Lexibook Lexitab je zabaví a zároveň i poučí. Rodiče navíc mají díky speciální aplikaci rodičovské kontroly dokonalý přehled o tom, jaké aplikace dítě používá a kolik času s tabletem tráví. V tabletu je k dispozici 50 aplikací v hodnotě 1800 Kč zcela zdarma. Nechybí ani 100 předinstalovaných knih (50 v českém a 50 v anglickém jazyce), takže si vaše děti procvičí i cizí jazyk. Lexibook Lexitab nabízí 7“ displej, který je ideální do dětských rukou – je kompaktní, lehký a přitom nabízí dostatečně velkou plochu pro sledování pohádek, hraní her či čtení. Displej je vícedotykový – reaguje na více prstů zároveň, což děti využijí hlavně při hraní her. K dispozici jsou i dva fotoaparáty – zadní 2Mpix je vhodný pro fotografování, přední webkameru využijí pro komunikaci s kamarády či rodinou. Základní paměť tabletu postačí pro nejběžnější používání a nahrání her i několika pohádek či seriálů. Tablet navíc podporuje microSD karty, které umožňují rozšíření uživatelské paměti až o dalších 32 GB.

Lexibook LexiTab, Alza.cz, orientační cena 1 899 Kč

TABLET PRO NEJMENŠÍ

Klepněte pro větší obrázek

Přemýšlíte jak zabavit své nejmenší ratolesti a zároveň rozvíjet jejich dovednosti? MAXPAD tablet je naplněný výukovým obsahem pro děti již od 3 let v hravém designu Maxipsa Fíka. Díky rodičovské kontrole máte dokonce i přehled, kde vaše dítě „brouzdá“. Tablet se 7" digitálním TFT displejem z výrobkové řady GoGEN Kids není pouze hračkou, ale i společníkem, který bude vaše dítě postupnými kroky vzdělávat. Nastavením rodičovského módu regulujete, jak dlouho a jaké aplikace mu umožníte používat. Pro děti je v tabletu připravena spousta zábavných her, výuka angličtiny pro nejmenší, focení s legračními rámečky a především výukové aplikace. Aplikace jsou zábavně namluveny Martinem Dejdarem, Vladimírem Čechem a sourozenci Gondíkovými.  Součástí tabletu je i silikonové pouzdro v barvách pro kluky i holky. MAXPAD je i přes dětský design plnohodnotným Android tabletem, který po zadání hesla umožňuje přístup na internet, do emailové schránky i k aplikacím, které jste zvyklí využívat.

Tablet Gogen Maxipes Fík, Alza.cz, orientační cena 2 499 Kč


MULTIMEDIÁLNÍ ZÁBAVA PRO DĚTI

Klepněte pro větší obrázek

Jak v dětech vzbudit chuť číst i o prázdninách? Pořiďte jim multimediální dotykové elektronické zařízení Energy Sistem Color eReader C4 Touch, které poslouží k prohlížení elektronických knížek, komiksů, videí či fotografií. Tato interaktivní multidotyková „hračka“ s úhlopříčkou displeje 4,3" zajistí díky vestavěným reproduktorům ničím nerušený poslech hudby a sledování filmů. Ty navíc nebude potřeba konvertovat, zařízení si poradí s nejběžnějšími formáty (přehrávač MP3/ WMA/ WAV/ OGG/ FLAC/ AVI/ MP4/ MOV). Přístroj mimo jiné obsahuje 4 GB interní paměti, které lze rozšířit o dalších 32 GB pomocí paměťové karty, zobrazuje obsah vertikálně i horizontálně, umí řadit záložky a knihovnu dle seznamu a poskytuje funkci současného poslechu hudby a čtení. Aby se vaše ratolesti nehádaly, můžete každému pořídit jinou barevnou variantu – modrou nebo růžovou.

Multimediální zařízení Energy Sistem Color eReader C4 Touch, Alza.cz, orient. cena 1 690 Kč


FOTOAPARÁT PRO MALÉ OBJEVITELE 

Klepněte pro větší obrázek

Chcete své dítko vést k tvůrčí práci a zároveň ho o dovolené zabavit? Pořiďte mu vlastní fotoaparát vhodný proděti již od 2 let. Dětský foťák z řady GoGEN Kids je zajímavý nejen svým designem Maxipsa Fíka, ale splňuje i základní parametry pro tvorbu kvalitních fotografií. Fotoaparát umí pořizovat snímky i videa, které si dítě může rovnou prohlédnout na velkém 4,5 cm LCD displeji. Dětskou tvořivost a fantazii podpoří i 10 zábavných rámečků, díky kterým si děti mohou ozdobit své první fotografické úlovky. Fotoaparát je vybaven dvěma hledáčky pro obě oči. Dětským ručkám je přizpůsoben i ergonomický tvar foťáku, který jim krásně padne. Rozlišení snímače je 3 Mpx a světelnost objektivu dosahuje max f/2,6. Poradí si tak i v horších světelných podmínkách. Obrázky pořizuje ve formátu JPEG a videa v AVI, tudíž je zde zaručena maximální kompatibilita s počítačem. Napájen je dvěma AA 1,5V bateriemi, což využijete především na cestách. Výhodou je slot pro paměťové karty SD/SDHC až do 16 GB.

Digitální fotoaparát Gogen Maxipes Fík MAXI FOTO, Alza.cz, orientační cena 1 499 Kč


KAPESNÍ HRA PRO NEJMENŠÍ HRÁČE

Klepněte pro větší obrázek

Cestování je náročné pro všechny rodiče s malými raubíři. Pro takové případy přijde vhod kapesní hra GoGEN MAXIHRA 180 s atraktivním designem Maxipsa Fíka, kterou využijete při cestování nebo kdekoli mimo domov. Hra nabízí celkem 180 her, z nichž je 19 sportovních 3D s vysokým rozlišením a 161 arkádových. Všechny jsou v provedení s veselými obrázky z večerníčku Maxipes Fík. Herní konzole malého rozměru (70 x 140 x 27 mm) a nízké hmotnosti (86 g) vyhovuje požadakvům každého dítěte. Nabízí i několik barevných kombinací – od modro-oranžové, fialovo-žluté až po červeno-bílou. Kapesní hra GoGEN MAXIHRA má barevný LCD displej o úhlopříčce 3“ (7,6 cm) s rozlišením 960 x 240 pxl., čímž podporuje maximální herní zážitek. Navíc disponuje zabudovaným reproduktorem, výstupem na sluchátka, AV výstupem, a tak není problém, aby si dítko nerušeně užívalo her se sluchátky bez rušení okolí. Provoz zajišťují tři AAA baterie.

Kapesní hra Gogen Maxipes Fík MAXI HRY 180 B, Alza.cz, orientační cena 799 Kč


MP3 PŘEHRÁVAČ PRO MALÉ POSLUCHAČE

Klepněte pro větší obrázek

Je Vám povědomé slýchat na cestách od dětí: „A kdy už tam budeme?“ Ozkoušejte jednoduchý trik a zabavte je oblíbenou hudbou či pohádkami. Jistě neodolá MP3 přehrávači značky EMTEC, která se rozhodla vytvořit edici moderních MP3 přehrávačů se vzhledem nejoblíbenějších postav z legendárních pohádek Looney Tunes. Své oblíbené melodie si tak může vychutnávat se svou milovanou postavičkou Sylvestrem nebo Tweetym. Pro ukládání skladeb slouží vnitřní paměť přehrávače o velikosti 8 GB, kam lze nahrát stovky skladeb ve formátu MP3, WAV nebo WMA. Ovládání zvládne opravdu každý. Slouží k němu 3 tlačítka: Start / Stop, vpřed (další skladba), zpět (předchozí skladba). Přehrávač také disponuje vestavěnou dobíjecí baterií s výdrží až 5 hodin. Kamkoli půjdete, tam si může Vaše ratolest užívat své oblíbené písničky. Hudbu může poslouchat z integrovaného reproduktoru či prostřednictvím sluchátek, která designově ladí s přehrávačem. Dobíjení zajistíte USB konektorem z počítače.  Součástí balení jsou přídavné špunty ve třech velikostech.

EMTEC MP3 přehrávač pro děti 8GB Sylvester, Alza.cz, orientační cena 967 Kč

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články