Domácí letní osvěžení

Limonády nebo koktejly – zdravé a chutné pití si můžete s dětmi připravit doma a spojit to se společnou zábavou.
Domácí letní osvěžení

Jak přimět dítě, aby v horkých dnech pilo a pilo? Nejlepší recept je zapojit ho do přípravy nápoje. Hrdé samo na sebe, že mohlo být u toho a přiložilo ruku k dílu, se pak s chutí napije. Pokud spolu pití nazdobíte a uděláte stejné třeba pro celou rodinu, bude pyšné dvojnásob, že má dobrotu stejnou jako ostatní.

Melounová limonáda

potřebujete: ½ sladkého melounu, 100 g přírodního cukru, 1 citron, 3 lžíce nasekaných lístků máty, studenou vodu, led

Meloun nakrájejte na malé kostičky a rozmixujte, dochuťte citronovou šťávou a cukrem. Nalijte do skleničky s vodou, promíchejte s mátou (ne všechny děti však mají mátu rády, můžete přidat třeba meduňku, která má jemnější chuť) a nakonec přidejte led.

Dětská sangria

potřebujete: 1 broskev, ½ hrníčku opraných jahod, 1 citron, 2 hrníčky pomerančové šťávy/džusu, 2 hrníčky jemně perlivé vody

Broskev oloupejte, vypeckujte a nakrájejte na plátky, citron rozkrojte a nakrájejte na plátky, jahody rozkrojte na polovic (dejte dětem krájet dětským nožem jahody, půjde jim to báječně).

Pomerančový džus, broskev, jahody, citron a dejte do nádoby a alespoň na dvacet minut dejte do ledničky, aby se ingredience hezky chuťově propojily a pustily šťávu. Pak už jen dolijte perlivou vodou, dozdobte, a je to.

Klepněte pro větší obrázek

Jahodový zázrak

potřebujete: 1 hrníček čerstvých opraných jahod, ½ hrníčku citronové šťávy, ¼ hrníčku medu, 2 hrníčky vody, led

Rozmixujte jahody s medem, vodu smíchejte s citronovou šťávou a obojí pak slijte do nádoby. Můžete přistoupit i na jednoduchou přípravu a rozmixovat všechno najednou, ale zdlouhavější příprava bude děti víc bavit, i když mixování je také velká zábava. Přidejte led a skleničky nazdobte nakrojenou jahodou.

Klepněte pro větší obrázek

Domácí citronáda

potřebujete: 1 polévkovou lžíci citronové šťávy, 2 čajové lžičky medu, 2 hrníčky vody nebo jemně perlivé vody, led

Citronovou šťávu, med a vodu nalijte do nádoby a míchejte tak dlouho, dokud se med nerozpustí, přidejte led, a je hotovo.

Klepněte pro větší obrázek

Banánový shake

potřebujete: 2 banány, ½ hrníčku sójového, rýžového nebo kravského mléka, 4 datle (ale nemusí být), ½ hrníčku pomerančové šťávy

Všechny ingredience dejte do mixéru a rozmixuje. Výsledkem je hustá krémová dobrota. Nakonec s dětmi dozdobte skleničky. Můžete přidat led nebo ledovou tříšť.

Klepněte pro větší obrázek

Ledový tip: Kupte si tvořítka na led s dětskými tvary, uvidíte, jak se to bude dětem líbit. Navíc led můžete tvořit z ovocné šťávy, takže pak jej stačí hodit do skleničky s vodou, a je hotovo

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články