Dítě ve znamení Panny je trpělivé, pořádkumilovné a rádo se učí

Nosíte těhotenské bříško v tom nejparnějším létě a opravdu se těšíte, až to už přijde a vy si konečně oddechnete? Do kolébky si položíte malou Panenku a vzápětí zjistíte, že vám ji všichni upřímně závidějí.
Dítě ve znamení Panny je trpělivé, pořádkumilovné a rádo se učí

Ve znamení Panny se Slunce nachází od 23. srpna 2017 00.21 SELČ do 22. září 2017 22.01 SELČ

Panna jako by se narodila s budíkem v hlavě, ví, kdy je čas na jídlo, spánek a všechny ostatní kratochvíle; tenhle drobeček vám také od počátku dá jasně najevo, že množství jídla, které sní, si určí sám.

Dá se říct, že Panna má od svého prvního nádechu ve všem podstatném jasno a během života se jen ujišťuje, že jde správně. Jestliže ji budete na té cestě dobře pozorovat, zjistíte, že umí skvěle hospodařit, i když to nikde nestudovala.

Když ji budete poslouchat, pochopíte, že umí skvěle zacházet se slovem, které podle situace jednou použije jako konejšivý obvaz a jindy zase jako oboustranně broušený nůž. Sledujte, jak přistupuje ke zdraví, a pochopíte, že zdraví není něco, co dostáváte jednou provždy, ale že je to dar, o který se musí pečovat.

Dítě ve znamení Blížence: Nechte ho volně dýchat, umí ze života dostat to nejlepší!

Dítě ve znamení Blížence: Nechte ho volně dýchat, umí ze života dostat to nejlepší!

Panna a škola

Do školky i do školy se vyloženě těší. Vy počítejte s tím, že vám budou vaše dítko chválit, až to (podle vás) nebude hezké.

Panna vyniká zejména ve všem, na co je potřeba jemná mechanika. Navíc je trpělivá, přirozeně pořádkumilovná a ráda se učí. Necpe se moc kupředu, ale zase si můžete být jistá, že si jejích talentů všimnou a po zásluze je ocení. Potíž nastane ve škole – zejména na vyšších stupních.

Panna je totiž přirozeně tvor vyloženě praktický. Když se má něco učit, musí jí být jasné, proč se to učí. Vágní vysvětlení, že to patří ke všeobecnému vzdělání, na ni moc nezabere. S věkem navíc procitá její smysl pro spravedlnost. Když bude mít pocit, že se někomu křivdí, postaví se třeba i proti učiteli. A vyhraje!

Panna a povolání

Většinou si povolání vybere v časném věku a pak za ním jde. Volí takové, kde může uplatnit své logické myšlení, smysl pro detail, pečlivost, ale i matematický talent.

Z Panen se stávají skvělí účetní, auditoři a ekonomové všeho druhu. Během života se v nich však mohou projevit talenty, o kterých jste nikdy neuvažovali. Pak máte doma účetního, který hraje divadlo nebo se v každé volné chvíli věnuje fantasy hrám či něčemu podobnému.

Dítě ve znamení BÝKA: Vyniká ve všem, do čeho se pustí

Dítě ve znamení BÝKA: Vyniká ve všem, do čeho se pustí

Panna a vztahy nejen s rodiči

Koho má Panna ráda, toho kritizuje a v tom je problém. Na její (i když většinou oprávněnou a realisticky podanou kritiku) reaguje její okolí naprosto jinak, než by čekala. Když si několikrát nabije nos, zjistí, že jsou věci, ve kterých musí být opatrná, a začne kritizovat uvážlivěji.

Jako rodiče nejste výjimkou, a tak to, jak spolu budete vycházet, záleží mimo jiné i na tom, jaké znamení jste vy.

Panna: S ostatními Panami vychází obvykle velmi dobře, protože mají stejný žebříček hodnot a vědí, že se potřebují.

Rak: Raka Panna svými poznámkami sice občas rozpláče, ale když pochopí, že přestřelila, sama se mu omluví. Jinak budou s Rakem vycházet celkem dobře.

Štír: Štír si nenechá nic líbit a Panna bude hořce litovat.

Blíženci a Střelec: Mezi nimi a Pannou to není jednoduché – Panna je kritizuje za jejich způsob života, podle jejího názoru neuspořádaný, a oni jí marně vysvětlují, že právě to k nim patří.

Lev a Váhy: Se Lvy a Váhami vytváří zajímavé vztahy. Lvi ji berou jako člověka, kterému se mohou svěřovat i s tím, co na ně příliš lichotivé světlo nevrhá. Vědí, že Panna s nimi nemusí souhlasit, ale jejich tajemství nezradí. Váhy na ni působí vyloženě konejšivě – a občas jí dokonce rozmluví nějaké kontroverzní rozhodnutí.

Vodnář: S Vodnáři se Panna míjí v zájmech, ale mají v sobě stejnou vnitřní poctivost a žebříček hodnot.

Ryby: Ve společnosti Ryb Panny s údivem zjišťují, že svět je daleko složitější, než si myslely, a že ne všechno se dá spočítat.

Kozoroh, Beran, Býk: Na chovaní a slovní hodnocení Panny reagují klidně, a tak jsou tyto vzájemné vztahy celkem v pohodě.

Další zajímavosti o tomto znamení najdete v tištěné Betynce 9/2017.

Video: Trik, jak odhalit falešný profil na sociální síti

 

Co vás čeká v příštím roce? Horoskop pro všechna znamení na rok 2020 od Martiny Boháčové najdete zde.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články