Dítě ve znamená Lva chce od narození doma šéfovat, tak se na to připravte

Přesvědčený monarchista sice být nemusíte, ale přesto neuškodí, když si ke svému lvímu miminku pár biografií velkých vládců prostudujete. Zvláště doporučeníhodná je v tomto případě biografie Krále Slunce, který prohlásil: „Stát jsem já!“ Tuto větu si dobře zapamatujte. Je jisté, že ji od svého dítěte uslyšíte mnohokrát a v nejrůznějších mutacích!
Dítě ve znamená Lva chce od narození doma šéfovat, tak se na to připravte

Ve znamení Lva se Slunce nachází od 22. července 2017 17.16 SELČ do 23. srpna 2017 00.21 SELČ      

Smysl pro důstojnost má vrozený

Jde o dítě, které od prvních chvil ví, že chce doma šéfovat – a pokud si nedáte pozor, velice rychle převezme otěže domácnosti do svých tlapek. Lev je sice velkorysý a štědrý, ale ve chvíli, kdy zjistí, že ho neberete vážně, nebo neposloucháte, co vám říká, udělá nejdříve velkou scénu a pak se zatvrdí.

Když se s něčím podobným setkává častěji, přestane vám věřit a urazí se. A vy velice záhy zjistíte, že uražený a naštvaný Lev je opravdu velký průšvih. Lev potřebuje obdiv jako vzduch k dýchání – a když ho nedostane, je za ním schopen jít i k hodně problematickým lidem.

Kdybyste si udělali průzkum šéfů nejrůznějších gangů mladistvých, bylo by mezi nimi určitě značné procento Lvů, kteří doma uznání nedostali, a proto ho začali shánět tam, kde bylo k mání. 

Počítejte s tím, že Lev musí zářit!  

Na Lva budete pyšní už od školky. Zatímco ostatní děti se stydí, a každé slovo z nich musíte páčit, Lev půjde kupředu a s cizím dospělým začne mluvit jako rovný s rovným naprosto bez ostychu. Potíž je však v tom, že ve své touze po uznání může prozradit i to, co by mělo zůstat rodinným tajemstvím.

U malého Lvíčete je to třeba i roztomilé, ale u dorůstajícího tvora se s tím budete vyrovnávat opravdu těžko. Dalším jeho problematickým rysem je jeho touha po akceptaci opačného pohlaví. Pro úsměv spolužačky či pochvalu spolužáka je ochotný dělat i věci, které ho přímo ohrožují na zdraví.

Naštěstí má smysl pro důstojnost nejen vrozený, ale i silně vyvinutý, takže většinou nehrozí, že by sklouzl do role třídního šaška.  

Čeho chce dosáhnout?

U Lva je to jasné: dosáhnout chce proslulosti, uznání, peněz a obdivu opačného pohlaví. Naštěstí jde o znamení nejen ohnivé, ale i pevné, takže záhy pochopí, že nepotřebuje svých patnáct minut jednorázové slávy, ale život, kde bude na zřeteli neustále a pořád.

Spousta Lvů je mezi herci, umělci všeho druhu, ale i sportovci (většinou dávají přednost individuálním sportům, protože v kolektivních by na ně nebylo tak vidět). I když se stane, a on nezaujme místo, které by mu podle něj příslušelo, nic se neděje. Lev dokáže každou práci, kterou dělá, povýšit na tu nejdůležitější.

A když mluvíte se Lvem, který v továrně zametá dvůr, lehce vás přesvědčí, že bez něj a jeho metly by celá fabrika záhy šla zugrunt!

Co ho musíte naučit?  

Lev je sice královské znamení, ale pokud chcete, aby dokázal fungovat v normální lidské společnosti, musíte mu vysvětlit, že je nutné, aby po svém okolí respekt nejen vyžadoval, ale aby ho vůči němu i projevoval.

Když vám dojde, že si ze svých sourozenců nebo kamarádů hodlá vytvořit služebnictvo, musí zjistit, že skutečný život funguje jinak. Lev naštěstí není hloupý a velkého vysvětlování není potřeba.   

Co ho baví?

Stručně – všechny aktivity, při kterých se dá prožít dobrodružství. Lvi mají rádi bojovné hry, kde mohou vítězit a imponovat tak kamarádům. Pokud chcete, aby se něco opravdu naučil a kvalitně to zvládl, vyjádřete pochybnosti o tom, zda je toho vůbec schopen.

Když k tomu ještě dodáte, že to nevadí, protože ho máte rádi i tak, bude jeho plné nasazení stoprocentně jisté. V dospělém věku si bude shánět práci, která mu poskytne nejen možnost vyniknout, ale i velmi slušné peníze. Pak můžete pyšně zkonstatovat, že Lev rozhodně není sobecký, a že tím, co vydělá, umožní pohodlný život nejen sobě, ale i vám.

Dítě ve znamení RYBY: Nenápadný a vnímavý snílek

Dítě ve znamení RYBY: Nenápadný a vnímavý snílek

Jeho mezilidské vztahy

Lev vyjde se všemi, kteří ho budou uznávat, a kteří mlčky uznají, že on je šéf. Přesto jsou však některé jeho mezilidské vztahy náročnější, než ostatní, a on si musí dávat pozor, aby svým nasazením nenadělal víc škody než užitku.

Pokud se týká kontaktu s ostatními Lvy, budou to boje o první místo, takže bude lepší, když spolu budou vycházet podle hesla Zpozdaleka zadobře. S Berany budou bojovat a dokazovat si, kdo je lepší, se Střelci zabřednou do hlubokých filosofických debat.

S Vodnáři se budou ctít, protože chápou, že mají kvality, které jim samotným chybí. Býci jim budou vyčítat rozhazovačnost a touhu hrát za všech okolností první housle. Se Štíry půjde o vztahy hodně napjaté, občas až na hranici vzájemného ohrožování. Blíženci budou skvělí přátelé, od nichž se nechají ovlivnit a občas dokonce i uznají, že mohou mít pravdu…

Pokud se Vah týče, budou si hodně povídat o jak o umění, tak o tom, co se nosí, co je v módě a co udělat, aby se o nich mluvilo ještě víc, než dosud. Raci bývají jejich špatné svědomí, protože bez obav připomínají všechno, co měli udělat a neudělali.

Panny mohou fungovat jako skvělí životní partneři, kteří dohlédnou na hospodaření a postarají se, aby Lev nezkrachoval. Ryby jim poskytnou materiály pro sny, které pak Lev přetvoří v život, a Kozoroh ho naučí, že bez práce nejsou koláče.

Poučení, která se života se Lvem vyplývají

S údivem zjistíte, že přísloví o drzém čele, které je lepší než poplužní dvůr, opravdu platí. Když Lev řekne, že bude mít milióny, bude ve vládě, bude jezdit lyžovat do Aspenu, můžete vzít jed na to, že tomu tak opravdu bude. A i kdyby nebylo, bude mít vždycky víc peněz, než jeho kolegové.

Na rozdíl od nich si o ně totiž dokáže říct. Lev bude kolem sebe vždycky mít spoustu ctitelů. Když se však opravdu zamiluje a zazní svatební zvony (Lev volné vztahy neuznává), bude věrný.

Kdyby si hledal nějakou bokovku, musel by přiznat, že při výběru partnera udělal chybu – a to se přece nemůže stát, protože on chyby nedělá! A nakonec – Lev vás v dospělosti obdaří smečkou skvělých vnoučat, na které budete opravdu hrdí!

Video: Holčička pomazala svého bratra burákovým máslem

 

Co vás čeká v příštím roce? Horoskop pro všechna znamení na rok 2020 od Martiny Boháčové najdete zde.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články