Jak vybrat pokojíček pro jedno, dvě a více dětí?

V dnešní době můžete popustit uzdu své fantazii a vytvořit dětem v pokojíčku pirátskou loď, komnatu pro princezny, stáj automobilového závodníka. I když je podoba pro naše nejmenší jistě důležitá, podstatnější je funkčnost. Jak dětský pokoj správně zorganizovat?
Jak vybrat pokojíček pro jedno, dvě a více dětí?

Než se pustíte do nákupu nábytku, uvědomte si, že jiné potřeby má batole, jiné školák, jak rychle děti rostou. A že některé trendové pokojíčky se nejen brzy okoukají, ale zároveň, pokud je vytváříte pro kojence či batole, budou potřebovat za krátký čas měnit od podlahy až po strop. Proto je ekonomičtější vsadit na neutrální základ. Co by měla místnost pro děti splňovat? 

Jaký pokojíček volit pro jedno dítě?

„Od batolete po školáka na základní škole si dítě formuje vlastní styl a vzniká jeho osobnost,“ vysvětluje interiérová designérka Lucie Kutílková. „Proto je důležité, aby mělo ve svém pokojíčku vše potřebné k tak významnému budování. Pro batole jsou to hlavně hračky, takže potřebuje dostatečný prostor nejen pro hraní, ale také pro ukládání hraček. Většinu času tráví na zemi, tedy by mělo mít kvalitní, měkký a zdravotně nezávadný koberec,“ vyjmenovává vše podstatné interiérová designérka a dodává, že koberec nemusí být nutně celoplošný, ale měl by pokrývat plochu, kde se dítě pohybuje. U předškoláků je pak podle jejích slov dobré se zaměřit na rozvoj kreativity a umožnit jim se realizovat. 
K tomu báječně poslouží tabule, nástěnky nebo tzv. chytrá zeď a kromě toho je důležitý i menší stoleček se židličkou. U školáků se dětský stolek vymění za psací stůl a v pokoji se tak vytvoří zóna pro studium. Do pokoje by měl přibýt i kontejner na psací potřeby, knihovnička, stolní lampa i lampička k posteli. 

Jak zařídit dětský pokojíček? 40 originálních nápadů. Inspirujete se?

Jak zařídit dětský pokojíček? 40 originálních nápadů. Inspirujete se?

Jaký pokojíček volit pro dvě a více dětí?  

Pokoj pro jednoho většinou zařídíte snadno - stačí do plánů zahrnout prostor na hraní, kvalitní spaní, tvoření, případně učení. Oříškem ovšem bývá, jak jednu místnost přizpůsobit několika dětem. „Pak se vyplatí zainvestovat a vytvořit,chytrý‘ pokojíček,“ navrhuje designérka.,,Tady je určitě rada odborníka namístě, protože i tři děti v malém pokojíčku mohou mít kvalitní prostor jak pro spánek, tak pro hraní nebo studium. Existují firmy, které se specializují na výrobu dětského a studentského nábytku, jenž je úžasně modulární a pohyblivý.“ Díky takovému nábytku mají děti kvalitní a plnohodnotné postele na noc, ale přes den pak dokážou šikovně zmizet a objeví se místo nich psací stůl nebo volná plocha na hraní na zemi. Dodává ještě, že i když prostor není nafukovací, vymyslet se toho dá hodně. 

Jak rychle proměnit dětský pokojíček?

Jak rychle proměnit dětský pokojíček?

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články