Dětské vodní království: Může být u vás na zahradě!

V horkých letních dnech chtějí být děti venku. A pokud máte zahradu, máte jedinečnou příležitost děti zabavit tak, že na to budou celý živost vzpomínat. Poradíme vám, jak vytvořit na zahradě vodní království jako z dětských snů.
Dětské vodní království: Může být u vás na zahradě!

Nejdůležitější část: Bazén

Neříkáme, ať hned jdete koupit zahradní bazén se složitým filtračním systémem – i když ten by jistě ocenily nejen děti. Stačí mrknout na nabídku nafukovacích bazénů, ve které najdete menší bazénky pro ty nejmenší děti i větší bazény pro větší rošťáky.

Tip: Pokud se rozhodnete pořídit větší nafukovací bazén, je třeba řešit úpravu vody a filtraci. U menšího brouzdaliště to není třeba, protože napuštěnou vodou můžete večer zalít kytky, ale mějte na paměti, že je třeba každý den vodu dopustit.

Bazénové řádění

Pro bazén vyčleňte na zahradě místo, které bude napůl ve stínu a napůl na sluníčku a naplňte ho hračkami do vody, které děti zabaví, až se v bazénku budou chladit během největších veder.

Tip: Bazénky i hračky do vody najdete na pinkorblue.cz

Můžete vedle bazénku zapíchnout slunečník a postavit odkládací stolek a vytvořit si vlastní oázu.

Když chcete něco extra

Pokud máte doma větší děti, kterým samotný bazének k zábavě nestačí a touží po trochu divočejším řádění, můžete jim vytvořit vodní klouzačku!

Potřebovat budete větší igelitovou plachtu (třeba malířský igelit na zakrývání nábytku. Ten rozprostřete v části zahrady, u které vám nebude vadit, že se trochu rozmočí. Nyní si vezměte k ruce hadici s vodou a tekuté mýdlo. Mýdlem plachtu pokapejte, ale nepřežeňte to – slouží jen k tomu, aby klouzačka lépe klouzala.

A teď už se jen postavte k plachtě s hadicí a nechte své ratolesti, ať se dosyta vyřádí.

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články