Čtení na dobrou noc: Alenka v údivu!

Také tak milujete svět malé Alenky a její říše divů? Zbožňujete Klouboučníka, Březňáka a celý ten "smysl pro nesmysl", jakým se tato fantaskní země řídí?
Čtení na dobrou noc: Alenka v údivu!

Tak to vás potěší nová kniha Evy Toulové znovuoživená starým kouzlem Carola Lewisse – Alenka v údivu!

Jak už název napovídá, jedná se o volně inspirovaný příběh na motivy kultovní pohádky o malé Alence, která se zničehonic probudí v úplné tmě. Právě tam se rozjíždí celé fantaskní dobrodružství!

Dívka rozbije bílému králíkovi cibulové hodinky a tím porouchá čas v celé říši divů. Aby ho získala zpět, se musí vydat až na obávanou horu Zvěrokruhu... Mezi starými známými vás přivítá Klouboučník, zajíc Březňák, bílý králík a samozřejmě Alenka.  Z nových postav se setkáte např. s Růžolícím se prasátkem, smutnou Klaudií, fontanou di Trevi, Fretkotvorem, breakařem a mnohými dalšími stvořeními...

Klepněte pro větší obrázek

Autorka dodává:
„Jak jsem přišla na pokračování Alenky? Alenka v říši divů byla mým nejoblíbenějším dětským příběhem vůbec. A protože se nejedná jen o knihu pro děti, ale je plná hlubších filozofických myšlenek (třeba, že nikdy nemáme správnou velikost...), její fascinace mě doprovázela i v dospělejším věku. Ráda jsem si představovala svět říše divů i mimo hranice samotného příběhu. A v rámci toho, že se umění věnuji v podstatě celý život (absolvovala jsem propagační výtvarnictví na SUSG a vystudovala FAMU obor režie) a několik knih jsem již v minulosti napsala (Šťastná, Vanitas, Sedmero vran) - rozhodla jsem se pustit i do tohoto tématu,“ vysvětluje Eva Toulová.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články