Čokoládou proti podzimní depresi

Podzimní plískanice jsou za dveřmi, a kdo nechce podléhat chmurám, měl by si doma pro tyto chvíle ukrýt alespoň jednu tabulku čokolády. Sladce hřešit se na podzim smí.
Čokoládou proti podzimní depresi

Kvalitní čokoláda stimuluje činnost mozku a příznivým způsobem působí na vnitřní orgány. Při její konzumaci nebudete vědět, co je bolest hlavy, a blahodárně uklidní pocuchané nervy. Kousek čokolády každý den vám zajistí lepší náladu, pomůže od frustrací a má blahodárný vliv na možnou přemíru vzteku. A, dámy, rozhodně po ní neztloustneme! Dánští odborníci vyzkoumali, že kvalitní čokoláda s vysokým podílem kakaa vám může pomoci s hubnutím. Rychle zasytí a zažene chuť na další dobroty. To je dobrý důvod pro čokoládové mlsání, že?

„Kvalitní hořká čokoláda nemá tak vysoký glykemický index jako ta běžně cenově dostupná. To znamená, že rapidně nezvyšuje krevní cukr v těle a nezvyšuje tvorbu inzulinu, který je zásadní pro ukládání a přeměnu sacharidů. Prvotřídní čokoláda obsahuje hořčík, železo, draslík, vápník a měď – tedy pro tělo důležité minerální látky. Je zdrojem nezbytných antioxidantů, jež bojují proti volným radikálům v našem organismu – tedy proti předčasnému stárnutí. A tyto antioxidanty jsou obsaženy zejména v tříslovinách kakaových bobů," říká k příznivým účinkům kvalitní čokolády výživová poradkyně Ing. Kamila Svobodová.

Při nákupu čokolády ale pozor na kvalitu. Na trhu jsou i ‚čokolády', které se skutečnou čokoládou nemají téměř nic společného, a tím pádem vám nepřinesou ani výše zmíněné příjemné pocity. Vše o čokoládě a jejích účincích na organismus, i jak poznat kvalitu, najdete na stránkách www.cokolada.cz.

Klepněte pro větší obrázek

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články