[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]
V hrnci rozehřejeme máslo, osmahneme na něm do zlatova nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme oloupanou a na větší kostky nakrájenou muškátovou dýni a ještě chviličku vše smažíme, aby se nám suroviny krásně rozvoněly.
Mrkev, dýni i brambory nahrubo nastrouháme. Z brambor vymačkáme přebytečnou tekutinu. Cibuli pokrájíme najemno, česnek prolisujeme. Vše vložíme do mísy, přidáme vejce, sůl, pepř, majoránku, petrželku a dobře promícháme, popřípadě zahustíme strouhankou. Podívejte se na celý recept na Recepty.cz.
Játra dle vlastního výběru a špek pokrájíme na nudličky. Cibuli pokrájíme na klínky. Tymián můžeme nechat na větvičce, kterou nakonec z játrové směsi vyndáme, nebo lístky z větvičky otrháme. Podívejte se na celý recept na Recepty.cz.
Vejce vyšleháme s cukry do pěny, pak přidáme vodu a olej, promícháme a vmícháme i mouku s kypřidlem, vše vyšleháme v hladkou hmotu, ze které děláme lžící na vymazaný a vysypaný plech nebo plech s pečícím papírem malé loužičky (cca 10-15 cm), které pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu lehce dorůžova (nesmíme je přesušit!). Podívejte se na celý recept na Recepty.cz.