Chystáte se grilovat? Vyzkoušejte naše recepty

Připravili jsme pro vás několik výborných receptů, jejichž společným jmenovatelem je grilovaný hermelín – sýr, který patří mezi Čechy k nejoblíbenějším.
Chystáte se grilovat? Vyzkoušejte naše recepty

Hermelín grilovaný v křenové bramborové kaši
(4 porce)

1 balení Sedlčanského Hermelínu na gril s brusinkovou omáčkou
4 středně velké brambory
4 lžíce čerstvě nastrouhaného křenu
30 ml olivového oleje
brusinková omáčka (součástí balení)
sůl

Postup:
1. Brambory oloupeme, překrájíme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Přendáme do mísy a rozšťoucháme s nastrouhaným křenem. Podle chuti přisolíme.
2. Alobal na středu lehce potřeme olejem. Postupně na něj vyskládáme vrstvu brambor, hermelíny a opět brambory. Grilujeme 5 minut z každé strany.
3. Hotové hermelíny rozdělíme na talíře a doplníme brusinkovou omáčkou.

Grilovaný hermelín s pikantními fazolemi, brusinkami a sušenou šunkou
(4 porce)

1 balení Sedlčanského Hermelínu na gril s brusinkovou omáčkou
4 delší plátky tyrolské šunky
2 plechovky červených fazolí
1 cibule
2 stroužky česneku
1 čili paprička
1 jarní cibulka
2 rajčata
sůl
pepř
40 ml oleje
brusinková omáčka (součástí balení)
svazek pažitky

Klepněte pro větší obrázek

Postup:
1. V kastrolu nahřejeme olej a pokrájenou cibuli v něm necháme zesklovatět. Přidáme jemně nakrájený česnek, čili papričku a rajčata. Osolíme, přimícháme fazole, jarní cibulku, brusinkovou omáčku a společně krátce podusíme.
2. Mezitím Hermelíny obtočíme plátky šunky a zabalíme do alobalu. Grilujeme asi 6 minut z každé strany.
3. Hotové fazole rozdělíme spolu s hermelíny na talíře a posypeme pažitkou. Podáváme s pečivem.

Grilovaný hermelín se špenátem, ořechy, rozinkami a česnekem
(4 porce)

1 balení Sedlčanského Hermelínu na gril s brusinkovou omáčkou
30 g másla
300 g listového špenátu
60 g vlašských ořechů
50 g rozinek
1 stroužek česneku
1 lžička drceného pepře
150 ml 30% smetany
sůl
brusinková omáčka (součástí balení)

Klepněte pro větší obrázek

Postup:
1. Špenát důkladně očistíme a necháme okapat.
2. V pánvi nahřejeme máslo, přidáme rozinky, drcené ořechy a krátce opečeme; poté  přimícháme česnek. Směs „necháme zavonět“, zalijeme ji smetanou a zvolna svaříme zhruba na poloviční porci. Nakonec do ní vložíme nahrubo pokrájený špenát, přisolíme, opepříme a mícháme, dokud se neodpaří téměř všechna tekutina.
3. Mezitím hermelíny zabalíme do alobalu. Grilujeme z každé strany asi 5 minut.
4. Špenát rozdělíme na talíře s grilovanými hermelíny a podáváme spolu s brusinkovou omáčkou.

Grilovaný hermelín s karamelizovanou červenou cibulí a brusinkami
(4 porce)

1 balení Sedlčanského Hermelínu na gril s brusinkovou omáčkou
2 středně velké červené cibule
3 lžíce oleje
2 lžíce medu
brusinková omáčka (součástí balení)
1 lžička drceného pepře
sůl

Klepněte pro větší obrázek

Postup:
1. Hermelíny zabalíme do alobalu lehce potřeného olivovým olejem a grilujeme cca 5 minut z každé strany.
2. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a nasypeme do hluboké pánve s rozehřátým olejem. Zlehka opékáme dozlatova. Přidáme med, pepř a mícháme až do karamelizace medu. Přilijeme sklenku vody a opět mícháme, dokud cibule nezměkne. Na závěr vmícháme brusinkovou omáčku, pepř a podle chuti osolíme.
3. Hotové hermelíny dáme na talíře, doplníme cibulí a vhodnou přílohou, například opečenými bramborami.

Grilovaný hermelín v toastu se šunkou, brusinkami a rukolou
(4 porce)

1 balení Sedlčanského Hermelínu na gril s brusinkovou omáčkou
4 plátky toastového chleba
100 g rukoly
8 plátků šunky
50 ml olivového oleje
2 lžíce balsamika
sůl
1 lžíce medu
brusinková omáčka (součástí balení)

Klepněte pro větší obrázek

Postup:
1. Dva plátky šunky přes sebe částečně přeložíme a přehneme tak, abychom měli pruh, kterým můžeme sýr obalit.
2. Alobal na středu potřeme olejem a umístíme na něj trojúhelník chleba. Na chléb posadíme sýr a ten znovu zakryjeme toastem. Lehce potřeme olejem, zabalíme do alobalu a grilujeme asi 8 minut z každé strany při střední teplotě.
3. Mezitím opláchneme rukolu a na zbylém oleji ji krátce opečeme. Jakmile zvadne, přimícháme med, ocet a podle chuti přisolíme.
4. Hotové hermelíny aranžujeme na talíře, přidáme rukolu a doplníme brusinkovou omáčkou.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články