Chcete mít z dětí hvězdy? Zkuste casting!

Mít z potomka hvězdu filmu, reklamy nebo alespoň tvář z titulních stránek chce mnoho maminek. Cesta je jednoduchá – přihlaste ho do některé z castingových agentur. Pak už je jen třeba čekat na šanci a uchopit ji za pačesy.
Chcete mít z dětí hvězdy? Zkuste casting!

V pražském Karlíně sídlí společnost Casting – Barrandov, která registruje 20 000 uchazečů o slávu. Z jejich řad byly obsazeny role ve filmech Probudím se včera, Přijde letos Ježíšek? nebo třeba francouzský film s Gérardem Depardieuem Muž, který se směje. Vedle filmových režisérů po zdejších tvářích sahají také reklamní agentury. Byly tu objeveni herci pro reklamu na Škoda Auto, Rexonu nebo ČEZ.

Jak se přihlásit

My jsme se ocitli u castingu pro reklamu na světoznámý nábytkový řetězec. Požadavek klienta byl najít maminku, tatínka, dítě a svalovce. Zdejší pracovníci tedy sáhli do databáze, vygenerovali vhodné typy a pozvali je na obrazovou zkoušku. Žádný veřejný konkurz, žádné inzeráty v časopise, vše se odehrává v rámci registrovaných tváří. „U nás máme čtyři možnosti registrace, od úplně zdarma až po vrcholnou registraci včetně videí, hlasu a množství doplňujících informací. Pokud tedy někdo uvažuje o tom, že by chtěl zkusit roli ve filmu nebo reklamě, pak doporučuji navštívit stránky castigových agentur, kde obvykle bývá uvedeno, jak se registrovat, stejně tak jako je tomu u nás," říká ředitel agentury Ing. Radek Hruška. „Jakmile máme registraci se všemi fotografiemi a údaji, tak pak už přicházíme s nabídkami. Pokud se uchazeč registruje jen po internetu, jsou to většinou komparzní role, protože vycházíme jen z fotografie a základních údajů, ale neviděli jsme ho v akci, nemáme video. Klepněte pro větší obrázekPokud však má plnou registraci, při níž projde i naším studiem, pak může dostat lepší role," dodává Radek Hruška.

Co vás na castingu čeká

Připravte se na to, že vás vyfotí ze všech stran a vyzkouší z herecké akce na základě požadavků režiséra nebo reklamního klienta. Děti, které jsme viděli, tak musely předvést údiv, leknutí i rošťácký úsměv. „Syn už hrál v seriálu i reklamě," pochlubila se nám maminka jednoho z malých účastníků castingu, na němž skutečně bylo vidět, že už nějaké zkušenosti před kamerou má. Celé castingové vystoupení se totiž natáčí a právě podle těchto nahrávek je následně vybrán vhodný typ. Není to nijak složité a šance, že uspějete, je docela velká, protože rolí v reklamách a komparzech je docela dost. A z malých rolí mohou postupně být větší a větší...

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články