Betynka 6/2009

Rok se s rokem sešel a my opět vyrážíme za vámi v rámci týdne dětí s Betynkou. Připravili jsme pro vás nejen dárečky, ale také debatu s odborníky. V červnové Betynce se dozvíte, kdo zvítězil v soutěži o zájezd do Chorvatska. Věnovali jsme také velkou část tatínkům, kteří v červnu slaví svátek. Dozvíte se tedy, jak se žije těm rozvedeným nebo třeba, co dělat s chrápajícím tatínkem. 
Betynka 6/2009
Vyhlášení soutěže o zájezd do Chorvatska
V dubnové Betynce jsme vyhlásili soutěž o zájezd do Chorvatska pro čtyřčlennou rodinu. Odpovědí na otázku: „Co jsem své mamince odpustila, a za co jsem jí nestihla poděkovat“ přišlo do redakce spousty. A kdo nakonec vyhrál?

Týden dětí s Betynkou
Jak už se stalo dobrým zvykem opět vyrážíme za vámi do mateřských center a přivážíme s sebou dárečky a dokonce i odborníky, kterých se můžete zeptat na vše, co vás zajímá.

Neplodnost neberu

Udělám cokoli, vydržím všechno… jen abych mohla mít dítě. Tvrdí smutné „snažilky“ a jen blázen by jim nevěřil. Jde jen o to vědět, co všechno se dá udělat. Umělé oplodnění není totiž jediná cesta k vlastnímu potomkovi.

Děti si nás někdy vybírají samy
Život je vážně divný žertér. Některé ženy mají perfektně připravené zázemí, natěšeného manžela a… jeden pokus za druhým o dítě selhává. Jiné se jednou jedinkrát zapomenou chránit, případně příroda „přepere“ i antikoncepci, a těhotenství je zaskočí…

Jak na těhotenské nevolnosti?
Připravili jsme pro vás 10 tipů, jak vyzrát na nepříjemné žaludeční nevolnosti způsobené těhotenstvím.

Těhotenská poradna MUDr. Antonína Kaprála

Těhotenství = samé útrapy? Ne, nebojte se, tak to určitě není. Při čekání na miminko většinou rozkvetete do krásy. Těšte se a užívejte si to.

Porod opravdu bolí - jak vnímat tuto bolest pozitivně?
Představa o porodu bývá často spojena s bolestí. A my přemýšlíme o tom, zda je bolest normální a jak ji můžeme zmírnit.

Prvorozeně je korunní princ

A všichni vám to budou předhazovat. Nedejte se! Máme pro vás několik rad, jak si užít své první miminko a přitom zvládat nával rad okolí a zároveň své vlastní zatím nejisté „rodičování“.

Jak se nebát koupání
Šplouchání, omývání, sušení, mazání, masírování a také pusinkování – to všechno si brzy vy i mimi vychutnáte. Koupání přece není věda, ale opakování je matka moudrosti a proto vám přinášíme návod, jak koupat své mazlíky.

To je ale hlavička!
Šišatá, hranatá nebo jako melounek? Jaký si „vyleží“ miminko tvar hlavy? Někdy je to jako sázka do loterie…

Lukášek: Mám dvě děti a stále tápu
Maminka Stáňa Nováková nám už v pátém pokračování seriálu o vývoji jejího syna Lukáška prozradí, jak se vypořádali s vážnou nemocí a také, jestli už starší dcera Verunka brášku konečně přijala.

Slyší vaše dítě dobře?
Každý rodič si přeje, aby se jeho dítko narodilo zdravé. Někdy se ale stane, že příroda na zdraví trochu ubere. Nic ale není ztraceno, důležité ale je přijít na problém včas, abychom měli možnost chybičku napravit.

10 otazníků kolem sezení
Jedním z důležitých mezníků dětského života je moment, kdy se dítko poprvé posadí. Fyzioterapeutka Pavla Mrkousová nám odpověděla na otázky kolem zdravého vývoje dítěte.

Zelenina 4xjinak
Bezmasé příkrmy podle MUDr. Lenky Smetanové.

Rozvodem tátovská láska nemizí
Oslovili jsme tři tatínky, abychom se jich zeptali, jak se o své děti starají po rozvodu. Mají tendenci spíše rozmazlovat, nebo jsou naopak přísnější?

Ryba – královna řeky i talíře

Tentokrát jsme pro vás připravili šest chutných receptů, které spojuje hlavní ingredience a tou je ryba.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články