Betynka 12/2009

Prosincové vydání Betynky je plné vánoční atmosféry. Najdete tu nejen recepty na cukroví přímo do moravských babiček, ale i článek na téma Mikuláš, čert a anděl a spousty tipů na dárky pro těhulky, miminka i batolátka. Jistě se začtete i do příběhů, kterých je v Betynce číslo 12 opět spousta. Třešinkou na dortu je rozhovor s první dámou Livií Klausovou.
Betynka 12/2009
Livia Klausová: O rodině
Přirovnání k matrjošce, která v sobě skrývá řadu dalších panenek, je možná přitažené za vlasy, ale napadlo mne jako první. Livia Klausová v sobě nese mnoho vrstev, ne vždy příjemných zkušeností. Docení je především lidé, kteří už také dostali od života trochu přes nos. Výsledkem je... opravdová dáma.

Už jsi těhotná?
Ještě ani nebylo počato a už se po něm všichni ptají. Ne vždy je to příjemné.

Když to nejde...
„Když se dítě nedaří, kupte si psa.“ Tahle „zaručená“ rada vás – pokud chlupaté miláčky zrovna nemusíte – asi nevytrhne...

Poradna gynekologa
Zima skýtá mnohé sportovní radovánky... S bříškem by to ale nemuselo být to pravé.

Vaše porodní příběhy...
Vybíráte porodnici? Zkušenosti maminek vám možná pomohou.

Jste vyladěni na své miminko?
Dítě je jako radar. Malý a citlivý na vaše chování. Můžete jej ztlumit, „vypnout“, ale také nastavit tak, aby vysílalo pozitivní vlny…

Dcera & matka rodily společně!
Na tom, že se Miloslava s Petrou potkaly v jedné porodnici, by nebylo ni zajímavého, kdyby nešlo o příběh jedné rodiny...

Umíte číst z plínek?
Pod lupu ve spojení s našimi dětmi jsme ochotní dát cokoli – třeba i obsah plínek, když je třeba. Prozradí se tak totiž mnohé...

Ošklivé kačátko?
Nesouhlasíte s tím, že všechna miminka jsou krásná? Nevadí. Pyšné mámě „scvrklého králíčka“ nebo naopak „naducaného ministarosty“ však o tom neříkejte.

Lukášův první rok…

Kdo si počká, ten se dočká. Když už si Stáňa začala dělat starosti, že Luky ještě neleze, zatímco jiní desetiměsíční kojenci ano, rozeběhl se po kolenou jako motorová myška a teď ho máloco zastaví.

Bříško, bříško…koho jsi mi nadělilo?
Vzpomínáte si? Ano, jsou to maminky, které se nedávno vyznávaly, jak se jim žije s bříškem... Dnes se už tulí ke svým miminkům.

Batole na nevybitelnou baterii…

Jako by po roce mezi rodiči a dětmi existoval nenápadný přesun energie. Batoleti narůstá, máma s tátou padají na ústa...

Aby místo „moje“ říkalo „půjčím“
Nejfrekventovanější slůvko dvouletého špunta je „moje“. Dobrému pocitu, když se rozdělí, se teprve učí.

Kreslím hlavonožce

Většina dětí si – bez ohledu na talent – kreslí ráda. Navíc nejde jen o zábavu. A odborníci z obrázků vyčtou také hodně...

Rychlovky z trouby
Aby dětem chutnalo, nemusí být jídlo drahé, ani pracné – zvlášť když před Vánocemi nevíte, co dřív...

Svátky nepodceňte, ani nepřeceňte...
...a opravdu si je užijete! I tady totiž platí přímá úměra, že čím vyšší očekávání, tím větší zklamání.

Extra nadílka pro lyžníky
Mláďata lyžařů mívají pod stromečkem některé dárky vždycky jisté. A vůbec jim nevadí, že pro ně Ježíšek chodí i do bazaru.

Nech pindíka! Anebo snad ne?
Masturbace (a vůbec sex) je téma, u kterého se většina rodičů svíjí jako žížala na háčku, a partneři si úkol vysvětlovat dítěti některé věci přehazují jako horký brambor. Bohužel tomu ale neutečete.

Bojíte se prasečí chřipky?

Vánoce máme na krku. Ještě dárky, cukroví a pak už jen správnou náladu. Tak co se starat o nějakou chřipku... Jenže tahle mrška prasečí se zajímá o nás. Až moc!

Babičky pečou nejlíp ze všech!

Mistři z nejfajnovějších cukráren ať prominou, ale na babičky prostě nemají! Ty totiž přidávají do těsta tu nejvzácnější ingredienci: lásku k vnoučatům.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články