Betynka 11/2008

V listopadové Betynce se začtete do příběhů čtenářek, které se nám svěřily, jak svému partnerovi a rodině oznámily, že čekají miminko. Věděli jste, co se s miminkem děje těsně po narození, když se maminka vzpamatovává z porodu? Poradíme vám také, jak skloubit práci a mateřsví. Naším tipem na výlet je tentokrát malebné České Švýcarsko, nechte se inspirovat.
Betynka 11/2008
Jak jsem oznámila, že jsem „v tom“
Tři maminky a jedna těhulka nám prozradily, jak své drahé polovičce oznámily, že čekají miminko a také, jak tuto novinku přijalo jejich okolí. Vězte, že jde o příběhy místy velmi dojemné a že i oznámení o těhotenství může vyvolat reakci, kterou dotyčná rozhodně nečekala.

Holka, nebo kluk?
Věděli jste, že už si většina párů nepřeje jako prvního potomka syna, ale, že teď „letí“ holčičky? Tak či onak si pohlaví potomka dopředu zajistit stále nemůžeme. Existují „zaručené“ babské rady, ale výsledek je vždy padesát na padesát.

„Špatná pánev“ je blud
Určitě jste už také slyšeli, že ženy se slovanskými širokými boky rodí snadněji než ty, které mají spíše chlapecké tvary. My jsme ale zjistili, že to, co by se mohlo zdát na první pohled jasné, nemusí být až tak pravda.

Místo devíti měsíců třeba jen osm týdnů…

Potratit dítě patří k tomu nejhoršímu, co může žena zažít. Přesto se tak stane každé páté. Žena, která prožívá obrovský smutek,A teď trochu  jistě není zvědavá na řeči typu, to se stává a šance tu stále je, ale i přesto by jim měla věřit a nevzdávat se.

Co se děje s miminkem po porodu?
Máte to za sebou a vaše děťátko je na světě. Co se ale s tím malým drobečkem děje, když vy ještě nějakou dobu musíte strávit na porodním sále?

Stojí to hodně sil, ale stojí to za to
Péči, kterou jste svému dítku věnovala, se vám vrátí. A bude to brzy, už v roce jeho života se ukáže, kolik lásky a péče od vás dostalo.

Sedm nápadů na domácí hry
Máme pro vás hned sedm tipů, jak zabavit vaše batole – mrzouta. Dobrá nálada totiž občas neopustí jen rodiče, ale i jejich jindy usměvavé andílky.

„Školkové“ stravování
Jídla ve školce se už dávno změnila a známé UHO už nepřipomínají ani zdálky. Pokud si ale dítě nepřinese správný základ z rodiny, může se školka snažit, jak chce, ale zdravým jídelním návykům ho stejně nenaučí.

Rostliny do dětského pokoje
Chce po vás potomek zvířátko? Prověřte ho nejdřív vlseastní rostlinou, o kterou se bude muset sám starat. Vybrat ale tu pravou, může být opravdu náročné.

Princezna vlasatice
Máte doma malou dlouhovlasou princeznu? Jistě vám pomůžou naše tipy na její zkrášlení a garantujeme, že vaše malá parádnice vám bude vděčná.

Prožít noc v suchu
Noční pomočování je příšera, která straší děti a nebojí se zaútočit ani na jejich rodiče. Poradíme vám, kdy situaci zvládnete vyřešit sami a kdy je naopak lepší vyhledat pomoc odborníka.

Hledám práci… zn. Mám malé dítě
Finanční situace většiny rodin zkrátka není růžová a tak do práce nastupují i maminky, které by se mnohem raději věnovaly svým malým dětem. Jak tedy skloubit práci s péčí o rodinu?

O zasloužilých matkách…
Možná už jste měla s takzvanou zasloužilou matkou tu čest a tak moc dobře víte, o kom je řeč. Možná vás ale ještě podobné setkání čeká. Abyste věděla, co vás čeká, popíšeme vám, kdo to vlastně ty zasloužené matky jsou.

Naučte své dítě nemít předsudky
Kontakt s handicapovaným dítětem může být pro děti zlomový, Důležité je, abyste zareagovali správně vy a vysvětlili zmatenému dítěti, jak se věci mají.

Kouzelné České Švýcarsko

Udělejte si s dětmi výlet do kouzelné části Čech, odkud je jen kousek do Německa a tak můžete spojit hned dva výlety do jednoho. A nudit se rozhodně nebudete!

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články