Betynka 10/2009

V říjnové Betynce se dočtete, že i život bez partnera má smysl, dvě maminky vylíčí, jaké to je čekat druhé dítě, připravili jsme pro vás také další příběh z porodnice a kdo ví, třeba se v některém z dalších čísel objeví i ten váš. Dále se dočtete, jakým způsobem lze děti zbavit strachu, co dělat, když vaše ratolest krade a čtyři maminky se s námi podělily o své důvody, proč chtěly mít dítě.
Betynka 10/2009
Co se mi (ne)osvědčilo
Eva Strieglerová (30), Lažánky, nyní doma, dříve vedoucí pobočky cestovní kanceláře v Brně. Děti: Kubíček (2004) a Terezka (2008) se s námi podělila o své zkušenosti nabrané během mateřství.

Mámatáta aneb sama na rodinu
Obsadil vás osud do hlavní role v dramatu „život s děckem“ a zapomněl vám po bok postavit mužského hrdinu? Můžete být smutnou hvězdou melodramatu, nebo zazářit v pohodovém rodinném filmu s dobrým koncem…

Těhotenství: Správný tlak je terno
Máte příliš nízký tlak? Určitě není o co stát. Pravděpodobně ve frontě na pokladnu padáte jako mouchy k zemi. Ale pořád je to lepší, než mít tlak vysoký.

Čekám druhé dítě
Jak v těhotentství relaxovat i s ním? Ono je to pěkné, když vám váš gynekolog, babičky i příručky pro nastávající maminky radí, abyste v těhotenství co nejvíc odpočívala, protože, až se to malé narodí, tak už si nesednete. Jenže, co když už doma jednoho prcka máte?

Dělá pohyby
Škoda, že některé pocity nejdou zavařit na horší časy jako třeba meruňky. Jeden z nejemotivnějších zážitků je, když cítíme, jak se v nás dítě hýbe.

Zažili jste v porodnici - váš příběh

Vybíráte porodnici? Možná vám zkušenosti ostatních maminek pomohou.

Čtyři důvody, proč chceme mít dítě

Porodnice jsou plné, mateřské školky také a do toho všichni mluví o ekonomické krizi. Nenechte se vystrašit. Čas na miminko je tehdy… když ho chceme.

Spěchající miminka
Nemůžete se dočkat okamžiku, kdy se vám mimi narodí, ale ani za nic byste nechtěla jeho příchod na svět uspíšit. Některá miminka však bříškový azyl opouštějí příliš brzo.

Už žvatláme
„Řekl táta! Teď jsem to na vlastní uši slyšel!“ raduje se partner vzrušeně, protože právě nabyl dojmu, že zplodil génia, který v půlroce mluví! Ale kdepak…

S Betynkou v patách: Lukášův první rok…
Škrábu, koušu, štípu... To je momentálně nejnovější Lukáškova aktivita.

Recepty pro nejmenší
Na podzim už začínáme využívat zásoby z letní zahrádky...

Hele, vetřelec!
Prodám bráchu, zn. bere mi mámu... Myslíte si, že svou lásku rozdělujete spravedlivě mezi obě děti, ale batole to vidí jinak: Máma má radši mimino.

Přistiženo při krádeži
Zjistila jste, že se vám váš andílek hrabal v peněžence? Ne, neroste vám doma kriminálník, jen vašemu dítěti něco buď chybí, nebo naopak přebývá...

Kdo se tady bojí?!
„Přes to vlak nejede,“ říká se o něčem, co se nedá změnit. Platí to i v případě, když chceme děti naučit odvaze?

Soužití nebo souboj?
Hypotéka na vlastní byt umí pořádně sešněrovat život, ale bydlení u rodičů jej dokáže totálně otrávit.

Výlet do Paříže
Po všech předcestovních peripetiích s doklady a zběsilých nákupech jsme konečně mohli vyrazit. Jedeme poprvé na rodinný výlet do ciziny – na svatbu do Paříže s naší roční holčičkou.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články