Betynka 01/2010

V lednovém čísle Betynky se můžete těšit na první díl seriálu o mamince Janě, které se nedávno narodila trojčátka a tak má se starším synem Eliášem doma hned čtyři kluky. Těhulky, řešíte tvar bříška? Připravili jsme pro vás článek na téma, co vše ovlivňuje jeho tvar. Porod může být nejkrásnějším zážitkem na světě, ale pozor, stresová porucha následkem porodu není výjimečná!
Betynka 01/2010
Nevyžádané informace nepodávat!
Aneb co (ne)říkat abyste si po mateřské v profesním životě hned zkraje nenabily nosy.

Mámy na jedné lodi?
Rodičovská utekla jako voda a vy zjišťujete, že pracující matka to má na světě pořádně těžké. Firma po vás chce výkon, děti jsou zase nastydlé a šéfka se mračí jako čert...

Co by opravdu měli tátové vědět

Chcete hrát jako nastávající otec hlavní roli? Máte k tomu ideální příležitost, zvlášť když si necháte poradit od mužů, kteří o tom něco vědí…

Vajíčko na špatné adrese

Když oplodněné vajíčko doputuje až do dělohy, můžete slavit – těhotenství je tu. Zastaví-li se na půl cesty nebo zabloudí úplně jinam, musí gravidita skončit.

Plodová voda
Plodová voda je pro dítě totéž, co pokojíček. Má v ní domov a zázemí…

6 věcí, které ovlivňují tvar bříška
Máte je kulaté jako míč, nebo špičaté jako Tatry? Ať takové nebo makové, buďte v klidu. Jeho tvar nemá na průběh těhotenství ani porod žádný vliv!

Všechno dobře dopadne!
Co vlastně potřebuje nastávající maminka ze všeho nejvíc? Psychologové se shodují na tom, že především pevnou víru v happyend!

Vaše příběhy...

Vybíráte porodnici? Zkušenosti maminek vám možná pomohou.

Stresová porucha jako následek porodu
Víte, jaké jsou rozdíly mezi poporodní depresí a posttraumatickou stresovou poruchou po porodu?

10x poprvé
Jen málokterý jiný den v životě přinese tolik nového jako prvních 24 hodin na světě...

Jak se rodí trojčata

Děťátko je zázrak, překvapení, radost, ale i starost. Tomáš a Jana Motlovi to všechno zažívají už podruhé a navíc trojnásobně.

Kojení - věc veřejná?
Aby nedošlo k mýlce. Vůbec nejde o to, jestli se máme za kojení stydět. Otázka zní, jestli prsa nalitá mlékem přestávají být erotickým objektem, takže je beze studu vytáhneme před kýmkoli, kdykoli a kdekoli.

Pelíšek jako v bříšku

Miminku, které opustilo mámino bříško o měsíc dva tři dřív, chybí mimo jiné i stísněný prostor v děloze. Proto mu samotný inkubátor nestačí. Potřebuje své hnízdečko.

Příběh plný štěstí
Můj nejkrásnější Silvestr – poslední den roku 2008. Proč nejkrásnější? Na Nový rok jsme si Radimka konečně přinesli domů.

Lukášův první rok…

Jakoby to bylo včera! „Jedu na sál,“ ozvala se Stáňa a odstartovala tento seriál. Řekli byste, že už je to 12 měsíců?
 
Střídavá péče a batolata...
Máma umí tak hezky pohladit a pofoukat bolavé kolínko, s tátou je zase spousta legrace při „bouřlivějších“ hrách. Když se jeden z nich vytratí z jeho života, zvládne to?

Jste spokojená se svým mužem? Nestyďte se za to!
Připadá vám titulek nesmyslný, protože mít po svém boku partnera, se kterým je ženě dobře, je přece výhra a důvod k chlubení? Ne všechny to ale cítíme stejně...

Sám doma?!
„Tak od zítřka...“ Strčíme mu klíč a pustíme to z hlavy… Tak takhle ne, to si koledujeme o malér.

Dobrá duše z Dobříše
Snad proto, že je z města s tak poeticky dobrotivým názvem, má Petra Štěpová z Mateřského centra Dobříšek tolik dobrých nápadů...

Kořenová zelenina
Že vám tato zelenina nechutná? Zkuste naše recepty a uvidíte!

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články