Maminka.czRodina

7 věcí, které by chytrá máma nikdy neměla kupovat nové

Michaela Karavarakis 8.  4.  2013
Jak by se vám líbilo našetřit si trochu peněz? Mít radost z hezké věci, po které nejen že jste toužila, ale ještě jste našla způsob, jak za ni zaplatit jen zlomek ceny? No, která z nás by tohle nechtěla?

[Odebírejte NOVINKY Z MAMINKY! Chci newsletter!]

1. Mazlíčci

Rozhodli jste s partnerem, že splníte potomkovo vroucí přání a zároveň mu přidělíte vlastní díl zodpovědnosti tím, že mu pořídíte mazlíčka, o kterého se bude muset starat? Paráda. Výběrem zvířátka z útulku nejen, že ušetříte rodinný rozpočet, ale hlavně uděláte dobrý skutek.

2. Nábytek

Víte, jak lehce děti všechno otřískají, vyviklají, polijí džusem… Tudíž pořizovat úplně všechno zařízení do jejich pokojíčku nové, se nezdá jako právě racionální nápad. Skoro každý den někdo odroste dětské židličce, stolečku, posteli… Rozhlédněte se po internetových bazarech a aukcích. Dá se tu najít spousta krásných a originálních věcí za pár babek.

3. Knížky

Spousta informací je v dnešní době k mání zcela zadarmo na internetu. A pokud sháníte román, se kterým byste večer zalezla pod deku, vězte, že knížky jsou ideální „sekond-handový“ artikl. Nekazí se, neohrozí vás přenosem žádné infekční či jiné choroby a u předchozího majitele/ů se na ně nanejvýš prášilo v horní polici v knihovně. Dřív než poběžíte pro novou do klasického obchodu, mrkněte se po bazárcích na netu či e-shopech.

4. Oblečení

Schválně, kolikrát měl váš Pepíček na sobě tu značkovou košili, co mu přivezla kamarádka z Anglie? Dvakrát, třikrát? A už je mu malá. Pokud ji prodáte za čtvrtinu původní ceny, budete moct mluvit o štěstí. Neváhejte a plně se oddejte společnému adrenalinovému sportu všech chytrých matek – lovu na značkové oblečení za lidové ceny.

5. Hry a hračky

Připadala byste si jako krkavčí máma, pokud byste si ze sekáče odnesla i lehce použitou hračku? Ale kdeže! Plyšáka můžete pro jistotu strčit ještě jednou do pračky, plastovou hračku pod horkou vodu a za peníze, které byste jinak utratila za hračku fungl novou, koupit dětem pomeranče.

6. Sportovní výbavička

Od zítřka začínám cvičit, držím dietu a… a začínám cvičit. Buďte upřímná a řekněte, že jste si něco podobného od porodu nikdy neumínila. A jak to dopadlo? Hm. Takže než si příště pořídíte kompletní sadu DVD zumby, fitball na pilates či zátěže na ruce i nohy do posilovny – všechno pochopitelně nové, připusťte alespoň hypoteticky, že je možné, že zmiňované pomůcky zase po čase odložíte. A čím míň za ně zaplatíte, tím menší výčitky svědomí si tím připravíte.

7. Hudební a jiné nástroje

V roce, kdy u nás bude koncertovat Vanessa Mae, rozhodne se vaše dcerka pochopitelně stát se houslovou virtuoskou. Rok na to na zimních olympijských hrách vyhraje Martina Sáblíková další tři medaile a budoucí houslová virtuoska se přes noc elegantně promění v rychlobruslařku. Není důvod, proč byste své dítě neměla podporovat v tom, k čemu právě inklinuje. Znamená to ale, že mu každý rok pořídíte nejnovější housle, brusle, šicí stroj…?
Ať žije internet a chytré nákupy!

Témata: Rodina, Výbavička pro miminko, Šicí stroj, Věc, Máma, Internetový bazar, Mama, Martina Sáblíková, Předchozí majitel, Pepíček, Vanessa, Dobrý skutek, Mae, Chytrá máma, Nik, Značkové oblečení