6. týden těhotenství: Boj s nevolností

Nevolnost se vás zcela zmocnila. Provázet vás může prakticky kdykoliv během dne, nejčastěji to ale bude ráno. Může se dokonce stát, že jen myšlenka na některou potravinu či její vůni vám takzvaně zvedne žaludek.
6. týden těhotenství: Boj s nevolností

Absence alkoholu by měla platit po celou dobu těhotenství, jelikož alkohol není prospěšný pro vás a už vůbec ne pro vyvíjejícího se tvorečka. Na začátku těhotenství byste se ale měla hlídat dvojnásob a opravdu si odepřít třeba i slavnostní přípitek.

Šestý týden je vhodnou dobou k navštívení lékaře, aby vám potvrdit vaši domněnku, že jste těhotná. Je totiž možné, že díky ultrazvuku uvidí už i tlukoucí srdíčko miminka. Pokud se tak nestane, nelekejte se, pozve si vás zase za týden či dva a to už bude pulzování srdce jistě krásně vidět.

Kdy a jak oznámit sladké tajemství svému okolí? To je zcela individuální. Některé ženy chtějí o svém jiném stavu říci všem a pokud možno hned, jak se jim na testu objeví dvě čárky. Jiné vyčkávají až do konce prvního trimestru, kdy hrozí největší riziko samovolného potratu. Tak či onak, kdy to světu oznámíte vy, je jen na vás.

Embryu ve vašem břiše začalo tlouct srdíčko a začínají se vytvářet i ostatní orgány. Růst miminka je velmi rychlý, vyvíjí se pupeční šňůra, začínají se vytvářet oči a uši a také otvor pro budoucí ústa. Na tělíčku se objevily hrbolky, ze kterých se vyvinou ruce a nohy.

Vše o vašem těhotenství a vývoji miminka od početí k porodu se dozvíte v těhotenském kalendáři ZDE.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články