35. týden těhotenství: Něžnosti si neodpírejte

Bříško stále roste a růst do porodu ani nepřestane, ale vy už jste si za těch osm měsíců určitě zvykla. Proč také ne, vždyť porod se blíží mílovými kroky a vám se už brzy uleví.
35. týden těhotenství: Něžnosti si neodpírejte

Co sex? Takovou či podobnou otázku si vyslechne snad každá těhotná. Nechme stranou, že je neomalené se vyptávat na intimnosti, sex v těhotenství je prostě téma, které lidi (hlavně ty bezdětné) zajímá.

Milování se samozřejmě nemusíte v těhotenství vzdávat. Pokud vám to váš lékař dovolí, partner nebude mít zábrany a vy budete mít chuť, nestojí sexu nic v cestě a vy si jej užijte podle libosti. Po porodu vás čeká lékaři doporučovaný šestitýdenní půst, tak neváhejte a milujte se, dokud to jde.

V poradně vám lékař pravidelně kontroluje čípek, zda jeho změny nesignalizují blížící se porod.

Sleduje se i poloha miminka, která určí, jakým způsobem bude veden porod. Nejčastější a maminkami toužebně očekávána je poloha, kdy porodními cestami projde nejdříve hlavička. Miminko se ale nemusí otočit a tak si můžete od lékaře vyslechnout, že je v tzv. poloze koncem pánevním. Přirozeně rodit můžete i v tomto případě, záleží na úsudku lékaře a vaší odvaze.

Miminko má asi dvě a půl kila. Ručičky a nožičky jsou stále baculatější. Vzhledem ke své velikosti už nemá v děloze dost místa na pohyb. Pokud nosíte pod srdcem chlapečka, tak vězte, že jeho varlata již dokončila svůj sestup do šourku.

Vše o vašem těhotenství a vývoji miminka od početí k porodu se dozvíte v těhotenském kalendáři ZDE.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články