3 tipy na víkendové výlety s dětmi

Že sněží, prší nebo dokonce mrzne? Nevadí! Neseďte doma za pecí, nevlídné počasí přece není důvod, abyste nevyrazili na výlet a neužili si společný čas s rodinou plný zábavy.
3 tipy na víkendové výlety s dětmi

1. Na zámku Sychrov mají pohádkovou říši i modely domečků pro panenky

Brány nádherného zámku na Liberecku jsou pro návštěvníky otevřeny celoročně, od ledna do března denně od deseti do čtrnácti hodin. Vezměte děti do pohádkové říše. V zámeckém sklepení se potkáte s vílami, draky, skřítky a dalšími tajemnými postavičkami. Pro prohlídku zámku si můžete vybrat z několika okruhů, nejmladší členy rodiny stoprocentně potěší okruh „Z dětských pokojíčků“, kde si prohlédnou detailně propracované modely domečků pro panenky a podívají se, jak bydlely děti před více než sto lety. Maminky zase nadchne návštěva klenotnice, kde je umístěna výstava šperků a uměleckých předmětů z drahých kovů. A nevynechejte ani procházku zámeckým parkem s oranžerií. Více na zamek-sychrov.cz.

2. Na zámku Loučeň vyzkoušejte "čápy s mákem"

Středočeský barokní skvost žije celý rok. Od ledna do března jsou jeho brány zpřístupněny o víkendech a svátcích od deseti do sedmnácti hodin. Po prohlídce zámeckých interiérů (kdy vás bude doprovázet komorník či bílá paní) nezapomeňte prozkoumat zdejší zahrady. Jejich součástí je labyrintárium s jedenácti přírodními bludišti, při jejichž zdolávání si užijete spoustu zábavy. A jaký by to byl výlet bez něčeho dobrého na zub? Nabídka občerstvení je tu více než pestrá, za sebe doporučuji restauraci Vtipná kaše v přízemí zámku, kde rozhodně ochutnejte zdejší specialitu „čápy s mákem“. Co to je? Neprozradím, vyzkoušejte sami. A máte se na co těšit! Více na www.zamekloucen.cz .

3. Muzeum čokolády a marcipánu v Táboře

Když vás nohy zavedou do malebného Tábora, zavítejte po „povinné“ prohlídce historického centra města do Kotnovské ulice. Objevíte tu malé, o to ale útulnější Muzeum čokolády a marcipánu. Dozvíte se mnoho o vzniku a výrobě těchto sladkých pochoutek a prohlédnete si unikátní exponáty, včetně čokoládové sochy Jaromíra Jágra nebo marcipánového modelu hradu Kotnova. Připraveny jsou také tvořivé dílny, ochutnávky a pohádkový sklep s čertovským peklem i perníkovou chaloupkou. Během zimních měsíců je otevřeno denně od deseti do sedmnácti hodin. Více se výlet namlsejte na stránkách cokomuzeum.cz.

Hory hlásí ideální sněhové podmínky. Kam tedy s dětmi o víkendu vyrazit?

Hory hlásí ideální sněhové podmínky. Kam tedy s dětmi o víkendu vyrazit?

S batoletem na hory? Jde to!

S batoletem na hory? Jde to!

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články