19. týden těhotenství: Zaplavte si pro radost

Hormonální změny, které se dějí s vaším tělem, mají také vliv na stav vaší pleti.
19. týden těhotenství: Zaplavte si pro radost

Na čele, nosu, bradě a tvářích se mohou objevit skvrny. Neděste se toho, je to zkrátka průvodní jev vašeho jiného stavu a po porodu zase zmizí.

Bohužel se vám také může vysušovat pokožka, která kvůli tomu svědí a je šupinatá. Na namáhané kůži se může objevit i vyrážka. A samozřejmě také pajizévky nebo-li strie. Pokud má vaše kůže k tomuto popraskání sklony, tak se jim zřejmě v těhotenství nevyhnete. Můžete ale jejich vznik zmírnit pomocí speciálních krémů a olejíčků. Dodržujte také dostatečně pitný režim a jezte zdravou a vyváženou stravu, to může zlepšit stav vaší kůže.

Pokud máte chuť, přihlaste se na některé z těhotenských cvičení (plavání, jóga, cvičení na balonech atd.). Uděláte tím dobře nejen své fyzičce, ale jistě se příjemné chvilky v kolektivu dalších těhulek promítnou i do vaší dobré nálady. Konečný výběr těhotenského cvičení ale pro jistotu konzultujte se svým lékařem.

Miminku na tělíčku vyrostlo jemné ochlupení zvané lanugo, které jej chrání a před narozením mizí. Tělíčko plodu chrání také mázek nebo-li vernix caseosa, je to ochranná vrstva před vlivem pobytu v plodové vodě. Placenta nadále roste společně s děťátkem a vyživuje jej.

Vše o vašem těhotenství a vývoji miminka od početí k porodu se dozvíte v těhotenském kalendáři ZDE.

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články