10 důvodů, proč mít miminko

Žijete ve spokojeném svazku, už vám je přes dvacet (možní i víc ☺ a biologické hodiny prostě začaly tikat silněji. Jenže ve vás pořád klíčí obavy jestli mít dítě je dobré rozhodnutí. Určitě je a má to milion důvodů. My jsme pro vás připravili pouhých deset, ten zbytek určitě najdete samy!
10 důvodů, proč mít miminko
Mít dítě je prostě úžasné
A potvrdí vám to všechny kamarádky, které už miminko mají. Život se jim sice obrátil naruby, ale neměnily by. Každé ráno totiž vidí ty obrovské pokroky, natahují se k nim malé ručky a usmívá se na ně ten jejich tvoreček.

Nikdo jiný vás tak nebude milovat
No alespoň do puberty ne. Určitě vás zbožňují vaši rodiče, miluje vás partner a mají vás rádi kamarádi, ale pro tohohle tvorečka jste prostě střed vesmíru, Bude vás milovat v teplákách, nenamalovanou prostě bezmezně a pořád (do té puberty…pak na chvilku přestane☺

Zažijete neuvěřitelnou radost ze života
A to už během těhotenství. Podle slov psycholožky Marty Boučkové, je totiž těhotenství jedinečnou dobou na všechny vesměs pozitivní změny v životě. „Je to období, kdy si ženy uvědomí, že nic už nebude jako předtím, že do života zasáhne velká změna. Psychika se mění a ubírá jiným směrem. Nastávající matky cítí své miminko, už se nezaměřují jen na sebe, jsou náhle silnějšími a mají čas rozmyslet si svůj další život. Lépe se vyrovnají se všemi změnami jako je přerušení kariéry nebo příchod miminka do rodiny.“

Změní se vám žebříček hodnot
To vám potvrdí také každá maminka. I když to nebudete plánovat., prostě se to stane. Přestanou vás zajímat nepodstatné věci jako nová kabelka, dovolená v Karibiku nebo úlet Sámera Issy, zjistíte prostě, že na světě jsou mnohem důležitější věci. A tou nejdůležitější je nový člověk, co jste mu dali život.

Váš život bude mít smysl
Ještě včera jste si připadala zničená a k ničemu? Občas jste plakala a hledala smysl života? Už nemusíte, už ho máte A jmenuje se Daneček nebo Maruška. Kdyby vás nebylo, nebyli by tu a teď čekají, co jim ze sebe dáte. A vy jim dáte jen to nejlepší.
 
Klepněte pro větší obrázek 
 
Miminko stmeluje rodinu
Na miminko se těší každá rodina a tím nemyslíme jen vás dva rodiče. Uvidíte, že jak se miminko narodí, zjihne při pohledu na ten zázrak světa i morous děda (ještě se podivíte, jak se umí bavit a těšit se života ☺  a tchyně, se kterou to občas skřípe, vás bude opečovávat jako nikdy. Koneckonců jste jí právě dala vnučku nebo vnuka.

Budete krásná a úžasná matka
Možná je to trochu troufalé tvrzení, ale je to tak. Vyplaví se vám endorfiny štěstí, najdete klid, rozvahu a objevíte v sobě neuvěřitelnou lásku. Tak velkou, že vás prostoupí krásou v duší i na venek. Až pojedete poprvé s kočárkem, všichni se na vás budou koukat…tak krásnou maminku totiž ještě neviděli.

Bude vás milovat víc… i když vám to třeba nepřizná
Ano, mluvíme o tom chlapákovi, co s ním už roky žijete. Že vás miluje, o tom není pochyb, vždyť by udělal, co vám na očích vidí. A teď se to změní. Bude vás milovat víc. Možná vám to neřekne, ale v jeho očích budete bohyně. Bohyně matka, co mu dala dceru či syna a to je nejkrásnější moment v životě muže-táty.

Je čas na přestavbu
A teď trochu praktického života. Jestli marně už roky přesvědčujete svého drahého, že musíte alespoň trochu zrekonstruovat byt, nadešel váš čas. S miminkem opravdu nemůžete spát na matraci na zemi v místnosti s rudými stěnami. Bude to chtít vymalovat, přesunout ložnici do menšího pokoje…

Můžete vyrazit na nákupy bez výčitek
Jestli trpíte výčitkami kdykoli si koupíte něco pro radost, už nemusíte. Teď prostě nakupovat musíte. Vaše děťátko potřebuje výbavičku, ty krásné záclonky do pokojíčku, samozřejmě ten senzační kočárek a pak ještě…☺

Text: Anna Berková
 

Přidat příspěvek Nejnovější komentáře

Betynka na Facebooku


Nejčtenější články